Heracles – FC Groningen 3-0 (1-0)

Geplaatst op 18 november 2010 door   ·   Geen reacties

Hij was in de jaren negentig de spitsvondige midvoor van Quick’20.

In het eerste half uur was het heel leuk om te zien. Doordat er een aantal fouten werden gemaakt en het verdedigend bij beide ploegen niet goed stond, ontstonden er aan beide kanten kansen. Ook het hoge tempo en het goede voetbal zorgde voor een positieve indruk bij mij. Na het half uur kregen beide team meer vat op de wedstrijd en ging het tempo iets omlaag. Hierdoor speelde het spel zich meer af op het middenveld. Vlak voor rust bediende uitblinker Overtoom Armenteros en die schoot goed binnen.

In de tweede helft had ik verwacht dat Groningen fanatiek uit de kleedkamer zou komen en direct op zoek zou gaan naar de gelijkmaker. Niets bleek minder waar. Heracles is niet meer in de problemen geweest in de tweede helft. Je was als toeschouwer aan het wachten op de 2-0. Ik denk dat het een totale offday was voor Groningen. Zelfs de wissels pakten verkeerd uit. Toen Hiariej werd gewisseld, liep Heracles compleet over Groningen heen.

Ik wil die drie spelers een ster geven. Allereerst Overtoom. Hij speelde goed, was constant dreigend en had een paar prachtige acties. Hij is voor mij ook de man van de wedstrijd. Armenteros krijgt ook een ster. Hij scoorde en was constant aanspeelbaar. Als laatste krijgt Looms een ster van mij. Hij bestreed de hele linkerkant en beloonde zijn goede optreden met een doelpunt.