Woensdag 24 juli 2024
Twentesport

Heracles – PSV: 0-2 (0-1) – Analyse door Mark Dijkstra

Geplaatst op 17 april 2011 door   ·   Geen reacties

Ik heb een wedstrijd gezien met een redelijk spelend Heracles en een zakelijk PSV.

Heracles was in de eerste helft de betere ploeg zonder echt tot uitgespeelde kansen te komen. De ploeg uit Almelo had, zoals ze dat zeggen, een optisch veldoverwicht. Symbolisch voor het spel van PSV vond in het feit dat het eerste schot op doel pas na vijftien minuten was.

In de tweede helft benadeelde Fledderus zijn ploeg. Als je al geel hebt, is het onnodig om op het middenveld het risico te lopen om nog een tweede gele kaart te krijgen. Dat gebeurde dus wel en daardoor moest Heracles verder met tien man. De ploeg uit Almelo had nog verandering kunnen brengen in de stand, maar Willy Overtoom miste een penalty. Daarna speelde PSV het zakelijk uit en kwam de ploeg van trainer Fred Rutten niet meer in de problemen.

Voor de amusementswaarde geef ik een zes. Het was van beide kanten geen goede wedstrijd. Dat kwam voornamelijk door het negatieve spel van PSV. Sterren deel ik niet uit. Everton is voor mij de man van de wedstrijd. Ik vond hem in balbezit heel sterk. Hij had ook een aantal goede acties, maar het gewenste rendement bleef achterwege.

Heracles Almelo – PSV: 0-2 (0-1)
Scoreverloop: 25. Dzsudzsak 0-1, 90. Berg 0-2.

Man van de wedstrijd: Everton
Sterren:  –
Amusementswaarde: 6

Arbiter: Liesveld
Geel: Labyad, Engelaar
Rood: Fledderus (46. 2x geel)
Bijz: Overtoom mist strafschop (75)
Heracles Almelo: Pasveer, Breukers, Maertens, Van der Linden, Fledderus, Quansah, Vejinovic (85. Plet), Overtoom, Douglas (52. Ter Horst), Armenteros, Everton.

PSV: Issakson, Manolev, Maza, Marcelo, Tamata (66. Wuytens), Hutchinson, Bakkal, Engelaar, Labyad, Lens (80. Berg), Dzsudzsak.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief