Zondag 26 mei 2024
Twentesport

HSC ’21 – MSC Antaris 4-1 (3-0)

Geplaatst op 18 november 2010 door   ·   Geen reacties

Analyticus: Wim Visser
Oud-speler van Tubantia en GFC en thans scout voor de voetbalacademie FC Twente/Heracles.

HSC begon heel sterk. Ze hadden veel balbezit en waren vanaf het begin de bovenliggende partij. In het begin van de wedstrijd creëerden ze ook legio kansen. Ik vond niet dat MSC liet zien dat ze terecht op de tweede plek op de ranglijst staan. Ze konden het simpelweg niet bolwerken tegen het goede combinatievoetbal van de thuisploeg. Het enige dat de ploeg zich kon verwijten, was dat er niet een nog grotere ruststand op de borden stond. Maar kansen missen benutten is al weken een probleem. Het is dus ook niet toevallig dat drie van de vier doelpunten van verdedigers kwamen.

In de tweede helft probeerde MSC het wel, maar echte druk kwam er nooit. Ze waren wel feller, maar daardoor maakten ze eigenlijk alleen maar veel overtredingen. Dit kwam het spelbeeld niet ten goede. HSC bleef goed en was ook in de tweede helft heer en meester.

Sterren geef ik vandaag volop. Sven Weustink krijgt twee sterren en is ook mijn man of the match. Hij was verdedigend goed, opbouwend sterk en aanvallend dreigend. Ook Hoekstra krijgt een ster. Gewoon mooi om naar zo\’n voetballer te kijken. Eveneens het spel van Ottink, Kamphuis en Van Ek beloon ik met een ster. Alle drie hebben ze een goede wedstrijd gespeeld. Omdat HSC er een leuke wedstrijd van probeerde te maken geef ik een zeven voor de amusementswaarde. MSC wertkte daar niet aan mee.

Amusementswaarde: 7

Sterren:

Weustink sterster
Kamphuis ster
v. EK ster
Ottink ster

Man/Vrouw of the match: Sven Weustink
Scoreverloop: 16. Penterman 1-0, 27. Holtkamp 2-0, 32. Weustink 3-0, 60. Fidom 3-1, 70. Hoekstra (pen.) 4-1.
Bezoekersaantal: 500
Geel:
Opstelling HSC ’21: Brammer, Hoekstra, Wuestink, Holtkamp, Uguz, v. Ek (72. Rhebergen), Uguz (86. Wensing), Penterman, Ottink (77. d. Jong), Wilens, Kamphuis.

Delen is sportief

Deze analyse is geschreven door Rene Waning

Oud-Haaksbergenaar René Waning (Apeldoorn) is een hobbyschrijver met een voorliefde voor amateurvoetbal, FC Sankt Pauli, staantribunes met betonrot en de IJslandse competitie. Kwam zelf niet verder dan HSC'21 9 en het zevende zaalteam van Robur et Velocitas, maar dat weerhoudt hem er niet van een mening te hebben over voetbal.

Reacties (0)
Archief