Maandag 26 februari 2024
Twentesport

HSC ’21 – RKHVV 3-2 (1-0) – Analyse door Wim Visser

Geplaatst op 17 januari 2011 door   ·   Geen reacties

17 januari 2011
In de eerste helft speelde HSC heel sterk. Ze bouwden goed op en kwamen er over de linkerkant een aantal keren gevaarlijk door. Hoofdrollen waren voor Mirko Weustink en Jordi van Ek. Ze hadden constant dreiging en de voorzetten kwamen goed door. Het enige wat je de ploeg mocht verwijten was het feit dat ze, opnieuw, teveel kansen misten. RKHVV had daarentegen niets in te brengen. Ze loerden op de counter, maar zelfs dat lukte in de eerste helft niet.

De tweede helft was van een minder niveau. HSC bleef wel de bovenliggende partij, maar creëerde niet zoveel kansen als dat ze in de eerste helft deden. De counter van de gasten kwam beter uit de verf en middels zo\’n counter en mistasten in de verdediging, scoorde RKHVV de gelijkmaker. De ploeg kwam zelfs, geheel tegen de verhoudingen in, op voorsprong. Daarna herpakte HSC zich en werd, mede door de wissels, weer gevaarlijk. Uiteindelijk won HSC iets wat gelukkig, maar het was een meer dan terechte overwinning.

Ik wil Mirko Weustink (foto) en Jordi van Ek met een ster belonen voor het vertoonde spel. Mirko Wuestink is voor mij ook de man van de wedstrijd. Hij was heel actief, had een aantal goede acties en was bij vrijwel alle kansen van de thuisploeg betrokken. Voor de amusementswaarde geef ik een zeven. Vooral de eerste helft was een lust voor het oog.

Amusementswaarde: 7

Sterren:

Weustink ster
v. EK ster

Man/Vrouw of the match: Mirko Weustink
Scoreverloop: 31. Ottink 1-0, 57. Sissing 1-1, 67. Hendriks 1-2, 83. Van der Heiden 2-2 (e.d.), 91. Hoekstra 3-2 (pen.).
Scheidsrechter: Van Elswijk
Bezoekersaantal: 500
Geel: HSC’21: Penterman.
Rood:RKHVV: Pruis.
Opstelling HSC ’21: Brammer, Hoekstra, Cenk Uguz, Holtkamp, Sven Weustink, V. Ek, Caglar Uguz (70. De Jong), Penterman, Ottink, Wilens (80. Wensing), Mirko Wuestink (70. Beukert).

Wim Visser is oud-speler van Tubantia en GFC en thans scout voor de voetbalacademie FC Twente/Heracles.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief