Vrijdag 21 juni 2024
Twentesport

HSC’21 – Babberich – Analyse door Wim Visser

Geplaatst op 15 mei 2011 door   ·   1 Reactie

HSC’21 boekte een duik verdiende overwinning op Babberich. Vanaf het allereerste moment zaten ze er enorm fel op. Het was duidelijk dat HSC’21 de wedstrijd snel wilde beslissen en dat lukte uiteindelijk ook. De eerste twee treffers ontstonden uit fraaie aanvallen. Met name de tweede treffers, waarbij Cenk Uguz goed voorbereiden werk leverde was fraai.

Met Cenk Uguz is ook de man van de wedstrijd genoemd. Hij heeft zich het afgelopen seizoen sensationeel ontwikkeld. Veel spelers van HSC’21 haalden vandaag een hoog niveau. Ook Penterman, Wilens, Van Ek en ook Holtkamp speelden een goede wedstrijd. Alleen Sven Weustink, die de laatste weken zo vaak belangrijk was, had een mindere dag. Hij was te gretig en wilde te graag, zo leek het wel. Daardoor ging er nogal wat mis.

Na een half uur leek het dus al beslist maar Babberich kwam kort voor rust toch nog terug via een “Janko-doelpunt” van Evert Römer. De 4-1 van Holtkamp was uiteindelijk de nekslag.

HSC’21 is de verdiende kampioen van de hoofdklasse, op basis van het voetballende vermogen. Ze kwamen soms wat slimheid en volwassenheid te kort, wat niet gek is met zo’n jonge ploeg, maar qua voetbal was HSC’21 het best.

HSC’21 – Babberich 4-1 (3-1)
Scoreverloop: 2. Penterman 1-0, 12. Penterman 2-0, 24. Cenk Uguz 3-0, 45. Römer 3-1, 71. Holtkamp 4-1.
Man van de wedstrijd: Cenk Uguz (HSC’21)
Sterren:
Cenk Uguz Hielke Penterman Robert Wilens Jordi van Ek
Amusementswaarde: 7
Toeschouwers: 700
Scheidsrechter: Kempinga
Gele kaarten: Stokkers (HSC’21)
HSC’21: Brammer; Sven Weustink, Holtkamp, Wensing, Stokkers (75. Rhebergen); Van Ek, Cenk Uguz, Penterman; Ottink (19. Beukert), Wilens, Kamphuis (73. Mirko Weustink).

Delen is sportief

Deze analyse is geschreven door Rene Waning

Oud-Haaksbergenaar René Waning (Apeldoorn) is een hobbyschrijver met een voorliefde voor amateurvoetbal, FC Sankt Pauli, staantribunes met betonrot en de IJslandse competitie. Kwam zelf niet verder dan HSC'21 9 en het zevende zaalteam van Robur et Velocitas, maar dat weerhoudt hem er niet van een mening te hebben over voetbal.

Reacties (1)

  1. Jordi van Ek dient 5 sterren te hebben in totaal, er staan er nu nog maar 3 vermeld. Niet verkeerd voor een standaard hotel maar voor een topklasse hotel is 5 op zijn plaats.

    met vriendelijke groeten,

    Bram
Archief