HSC’21 – NEC 6-0 (4-0) – Analyse door Edwin Nieland

Geplaatst op 20 februari 2011 door   ·   1 Reactie

Bij het betreden van het sportpark stond het scorebord al op 1-0. Ik dacht direct, dat is vast de boodschap voor de gasten dat er vandaag niets valt te halen.

Bij rust stond het 4-0 voor de thuisploeg, maar ik had helemaal niet het gevoel dat er veel was gebeurd. HSC’21 scoorde drie keer uit een standaardsituatie. Voetbaltechnisch kon je zien dat HSC met veel ‘nieuwe’ spelers op het middenveld speelde. Dit kwam het voetbal niet ten goede. HSC was absoluut de bovenliggende partij, maar ik miste het vooruit voetballen bij de middenvelders. Bijna al het gevaar dat werd gesticht begon bij linksback Hoekstra (foto).

In de tweede helft zat de wedstrijd eigenlijk een half uur op slot. Pas in het laatste kwartier kwam de wedstrijd, en dat was alleen aan HSC te danken, weer tot leven. Als de thuisploeg iets zorgvuldiger met de kansen was omgesprongen had het zomaar 8-0 of 9-0 kunnen zijn. NEC liet het in die fase totaal lopen. Ik vond het een groot pluspunt dat HSC het er in de tweede helft niet bij liet zitten.

Voor de amusementswaarde geef ik een zes. Ik heb te weinig voetbal gezien. Toch wil ik daarmee de prestatie van HSC niet te kort doen. Zes keer scoren in de hoofdklasse blijft knap. Sterren zijn er vandaag voor Penterman en Hoekstra. Penterman speelde centraal achterin, omdat Holtkamp was geschorst en dat deed hij heel sterk. Het is een dynamische speler die bijna altijd de voetballende oplossing naar voren zoekt. Ook Hoekstra krijgt van mij een ster. Hij stond aan de basis van vrijwel elke aanval van HSC. Hij is voor mij ook de man van de wedstrijd. Toch wil ik nog wel een kanttekening maken. Hoekstra is een van de beste amateurvoetballers van Nederland, maar doet zijn ploeg toch te kort doordat hij te zwaar is.

HSC’21 – NEC: 6-0 (4-0)

Amusementswaarde: 6
Sterren: Penterman (1) en Hoekstra (1)
Man of the Match: Hoekstra.

Scoreverloop: 9. Penterman 1-0, 40 S. Weustink 2-0, 43. M. Weustink 3-0, 45+2. Avsar 4-0, 59. Wilens 5-0, 89. S. Weustink 6-0.
Geel:
HSC’21: Brammer, S. Weustink, Uguz, Penterman, Hoekstra, Van Ek, Beukert (37. Avsar), Stokkers, Robert Wilens(71. De Jong), Rhebergen, M. Weustink (76. Grondman).