Zaterdag 2 maart 2024
Twentesport

NAC Breda-Heracles Almelo 1-3 (1-1) – Analyse door Dennis Geuenich

Geplaatst op 20 december 2012 door   ·   Geen reacties

‘Ik moet zeggen dat ik als neutrale toeschouwer mij uitstekend heb vermaakt. Doordat beide teams met de intentie speelden om te winnen, werd de wedstrijd aantrekkelijk.

Van Heracles kan gezegd worden dat de ploeg altijd over deze eigenschap beschikt. De mannen van Peter Bosz spelen gedurfd en aanvallend voetbal. Doordat ook NAC in het duel tegen Heracles ook op deze manier speelde, kreeg ik een open wedstrijd te zien.

In de eerste helft was het met name NAC Breda dat het initiatief nam. In eigenhuis opende de ploeg met een startoffensief. Dit resulteerde al gauw in een voorsprong voor de thuisclub. De 1-0 stond in verhouding tot het wedstrijdbeeld. Ik vond het dan ook niet opmerkelijk om te zien dat Bosz zich een aantal keer opwond langs de kant van het veld. Zijn ploeg speelde niet naar verwachting in de openingsfase.

De goal leek Heracles wakker te schudden. De ploeg ging na de achterstand beter spelen en zetten NAC onder druk. De Brabanders mochten van geluk spreken dat het bij rust nog maar 1-1 stond. De gelijkmaker werd overigens ingeluid door Thomas Bruns. De jonge Bruns speelde een goede wedstrijd. Zowel aanvallend als verdedigend was hij betrokken bij het spel. Een echte loper. Jammergenoeg voor hem verliet hij geblesseerd het veld.

Heracles kwam langzaam beter in de wedstrijd. Breda kon hier eigenlijk weinig tegenover zetten, behalve door vaak de lang ballen te spelen. Alle ballen werden op Elson Hooi gespeeld, de snelle vleugelspeler. De aansluiting duurde vaak wel lang en de speelwijze leverde de ploeg weinig grote kansen op. Een echte spits heeft de ploeg niet. Er ontbreekt iemand met lengte en kracht. Natuurlijk profiteerden de Almeloërs hier van. Een defensie met drie verdedigers werd nu een stuk aangenamer voor Heracles.

Door de speelwijze van NAC kon Heracles voetballen op het middenveld. Er werden driekhoekjes gemaakt en spelsituaties werden voetballend opgelost. Toch was het middenveld ietwat mat bij Almelo. Ik kijk niet vaak naar de ploeg, maar ik had een sterker middenveld verwacht. Een speler als Kwame Quansah viel mij bijvoorbeeld niet op, hoewel dit een speler is die vaak pas gemist wordt als hij er niet is en sowieso niet vaak opvalt. Lerin Duarte viel mij in ieder geval wel een beetje tegen. Een creatieve speler die normaal gesproken vaak betrokken is bij de aanval, liet gisteren weinig zien.

Het was weliswaar niet de sterkste wedstrijd van de Heraclieden dit seizoen, maar ik spreek denk ik voor meerdere mensen als ik zeg dat het gevoel continue aanwezig was dat Heracles het duel zou winnen. Dit had voornamelijk te maken met de kwaliteiten in de voorhoede waarover de ploeg beschikt. Heracles is niet echt in gevaar gekomen. Het klasse verschil was zichtbaar. Toch moet ik daaraan toevoegen dat de ploeg deze wedstrijd makkelijker had moeten uitspelen. 1-3 was uiteindelijk misschien wel lichtelijk geflatteerd. Waar Heracles vaak met goed voetbal toch met 0 punten naar huis gaat, was het ditmaal NAC dat het onderspit moest delven.

Door de inzet die aanwezig was bij alle 22 spelers en doordat de teams graag wilden winnen, verdient de wedstrijd een 7,5 voor de amusementswaarde. Hoewel het voetbal bij vlagen slordig was, heb ik een leuk duel gezien.’

NAC Breda-Heracles Almelo 1-3 (1-1)
Scoreverloop: 16. Schalk 1-0, 32. Castillion 1-1, 83. Armenteros 1-2, 88. Everton 1-3.

Toeschouwers: 6.500.
Geel: Rienstra (Heracles)
Arbiter: Pieter Vink.

Amusementswaarde: 7,5
Sterren:
Man of the match: Bruns.

Opstelling NAC Breda: Ten Rouwelaar, De Roover, Luijckx, Botteghin, Looms, Buijs, Gilissen, Gudeij, Hadouir (Verbeek 87.), Schalk, Hooi.

Opstelling Heracles Almelo: Pasveer, Koenders (Te Wierik 46.), Rienstra, Dorda, Duarte, Bruns (Davidson 67.), Overtoom, Quansah, Castillion, Armenteros (Gouriye 90.), Everton.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief