Quick’20 – Achilles’29: 0-3 (0-0) – Analyse door Edwin Nieland

Geplaatst op 10 april 2011 door   ·   Geen reacties

Ik heb niet een heel sprankelende wedstrijd gezien. Dit kwam voornamelijk door de vroege tweede gele kaart voor Han van Zetten.

In de eerste helft gebeurde er vrijwel niets. Achilles had wel een optisch overwicht en voetbalde iets gemakkelijker, maar echte kansen waren er niet. Ik had gehoopt dat Quick ook zou gaan voetballen, maar ze speelden te snel en veel de lange bal. Na de rode kaart was de wedstrijd eigenlijk gespeeld, maar voor de rust kon Achilles nog niet profiteren van de man meer situatie.

In de tweede helft hield Quick goed stand. Ik vond het wel jammer dat de ploeg van trainer René Nijhuis zo ver achteruit liep. Met verdedigers als Patrick van Halteren en Michel Lage Venterink kan je prima één op één spelen. Uiteindelijk scoorden de gasten op een gelukkige manier de openingstreffers. Daarna was het gespeeld.

Voor de amusementswaarde geef ik een zes min. Ik heb wel genoten van een aantal leuke voetballers, maar het spel was niet hoogstaand. De scheidsrechter is de man van de wedstrijd. Door de tweede gele kaart, die hij niet had hoeven geven, bepaalde hij het verdere verloop van de wedstrijd in negatieve zin. Sterren deel ik vanwege de 3-0 nederlaag niet uit, maar ik vond dat Patrick van Halteren een sterke wedstrijd speelde.

Quick’20 – Achilles’29: 0-3 (0-0).
Scoreverloop: 69. Van Straaten 0-1, 73. Hol 0-2, 80. Hendriks 0-3.