Rigtersbleek – Hoogeveen: 4-2 (2-2) – Analyse door Gerrit Megelink

Geplaatst op 27 maart 2011 door   ·   1 Reactie

Ik vind Rigtersbleek het Sparta van het Oosten. Ze hebben een kantine wat een aftreksel is van het Kasteel, ze spelen in de kleuren van Sparta en als er wordt gescoord dan draaien ze ook het clublied. Daarnaast was het vanmiddag een leuke hoofdklasse wedstrijd waarin Rigtersbleek dikverdiend won.

In de eerste helft begon Rigtersbleek sterk. Van meet af aan werd de tegenstander onder druk gezet. Rigtersbleek speelde dominant, was tactisch sterk en speelde leuk voetbal. Hoogeveen kon alleen gevaarlijk worden via lange ballen. Typisch was wel dat beide tegentreffers door een lange bal ontstonden. Tot twee keer toe was het Rehda Benamirouche die zich gemakkelijk het kaas van het brood liet eten.

In de tweede helft ging Rigtersbleek weer voortvarend van start. Na de vroege 3-2 voorsprong kwam Hoogeveen niet meer in het spel voor. Dit was absoluut de verdienste van de thuisploeg. Ook Rehda Benamirouche speelde een sterkte twee helft. Het enige wat de ploeg uit Enschede zich kon verwijten is dat het vergat om de score nog hoger uit te laten vallen en zich beperkte tot gallery play.

Voor de amusementswaarde geef ik een zeven. Het was een goede wedstrijd van Rigtersbleek. Sterren geef ik aan Wassens en Stevens, omdat ze beide twee keer scoorden. Stevens is voor mij ook de man van de wedstrijd. Hij was een constante plaag voor de verdediging van Hoogeveen en zijn tweede treffer was van absolute schoonheid.

Rigtersbleek – Hoogeveen: 4-2 (2-2)
Scoreverloop: 4. Wassens 1-0, 31. Buurke 1-1, 34. Stevens 2-1, 43. Manning 2-2, 48. Wassens 3-2, 52. Stevens 4-2.