Rigtersbleek – MSC 4-0 (2-0) – Analyse door Michel Steggink

Geplaatst op 13 februari 2011 door   ·   Geen reacties

Rigtersbleek heeft vanmiddag verdiend gewonnen (4-0 tegen MSC). De ploeg uit Enschede was veruit de betere van de twee.

In de eerste helft liet Rigtersbleek al zien dat ze veel meer in hun mars hadden deze wedstrijd. Bijna alle duels werden gewonnen en vrijwel elke tweede bal was voor de ploeg van trainer Eddy Boerhof. MSC vond ik een beperkte en houterige ploeg. In de eerste helft kreeg Rigtersbleek alle ruimte op het middenveld. Toch scoorde MSC bijna toen Roel Pietersen een bal verkeerd inspeelde. Dat was direct ook de enige kans van de hele wedstrijd voor de gasten uit Meppel. De 2-0 rust stand was ook dik verdiend.

Na de rust bleef Rigtersbleek de betere ploeg. Saillant detail was dat drie van de vier doelpunten op vrijwel identieke wijze werden gescoord. Alle goals begonnen met een cross bal richting de zestien. Die werd vervolgens terug gekopt en afgewerkt. Alleen bij het derde doelpunt maakte een speler van MSC hands en daardoor kreeg Rigtersbleek een penalty. Ik vond de Enschedeërs achterin sterk. Uiteindelijk had de thuisploeg geen kind aan MSC en won het verdiend met 4-0.

Het was geen bijzondere wedstrijd en daarom geef ik een zes voor de amusementswaarde. Sterren deel ik vandaag niet uit. Het was een prestatie van het collectief. Als man of the match heb ik voor Erik van Oosterwijk gekozen. Hij speelde een goede wedstrijd en deed vrijwel niets fout.

Rigtersbleek – MSC: 4-0 (2-0)

Amusementswaarde: 6

Sterren: geen

Scoreverloop: 18. Agelink 1-0, 38 Wassens 2-0, 53. Ten Wolde 3-0 (pen), 83. Slotman 4-0.

Rigtersbleek: Pietersen, Van Pieterson, Doets, Ten Wolde, Valley, Slotman, Agelink (75. Van der Luyt), Van Oosterwijk, Monninkhof, Wassens (75. Roling), Stevens (70. Van der Velden).

Rapporteur Michel Steggink is oud-speler van oa HSC’21 en HHC.