Maandag 26 februari 2024
Twentesport

Rigtersbleek-NEC 3-5 (1-2) – Analyse door Gerrit Megelink

Geplaatst op 9 mei 2011 door   ·   Geen reacties

Rigtersbleek speelde met veel compassie, maar NEC had meer kwaliteit en verdiende uiteindelijk de overwinning. Ook voor NEC stond er nog wat op het spel. Ze kunnen nog periodekampioen worden en daar gaan ze voor. In elke linie hadden de Nijmegenaren wat meer kwaliteit en ze waren tactisch sterk. Toen ze met tien man kwamen te staan bijvoorbeeld, speelden ze slim met Tom Diebels als slimme speler tussen de linies als aanspeelpunt. Een speler die iemand uit kan spelen. Hij was deze keer de Man of the Match.
Het was een wedstrijd met alles erin. Vijf doelpunten, twee rode kaarten. Daarom geef ik voor de amusementswaarde een 8. Het was soms net comedy capers. De Bleek speelt de laatste tijd in een andere opstelling en dat is niet bevorderlijk voor het spel. De technische staf zal er wel zijn redenen voor hebben. Maar ik miste bijvoorbeeld Wassens en Ten Wolde in de basis. Het centrum van De Bleek rammelde soms behoorlijk, ook qua organisatie.
De Bleek is nog niet veilig. Zondag van Rheden winnen en dan afwachten. Laten we hopen dat ze zich handhaven.

Rigtersbleek-NEC 3-5 (1-2)
Scoreverloop: 20. vd Luyt 1-0, 40. Eloisghiri 1-1, 44. Diebels 1-2 (strafschop), 70 Monninkhof 2-2, 75. Breems 2-3, 82. vdLuyt 3-3, 85. Kerki 3-4, 89. Kerki 3-5.
Man van de wedstrijd: Diebels (NEC)
Sterren:
Nick vdLuyt
Amusementswaarde: 8
Toeschouwers: 300
Scheidsrechter: De Haan
Gele kaarten: Stevens, Van Oosterijk (2x) van Rigtersbleek.
Rode kaarten: Carmelia (NEC), Van Oosterwijk (Bleek, 2x geel)
Rigterbleek: Visser; Van Pieterson, Valley (81. Rolink), Huiskes, Meinderink; Agelink (28. Van Oosterwijk), vdVelden (75. Wassens), Slotman; Stevens, vdLuyt, Monninkhof.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief