Woensdag 29 mei 2024
Twentesport

SVZW – WHC 1-0 (1-0) – Analyse door Gijs Eijsink

Geplaatst op 2 april 2011 door   ·   Geen reacties

SVZW hinkte na het doelpunt na twee minuten op twee gedachten. De spelwijze was wat onduidelijk, omdat Ten Hoeve en Tamerus op het middenveld achter Maris en Kavak dezelfde rol vervulden. Hierdoor kwam SVZW op het middenveld vaak een man te kort en was het WHC dat een overwicht had. Ook op basis van inzet waren de bezoekers voor rust de betere.

Tijdens de rust stelde trainer Peter Wesselink orde op zaken. Hij bracht Dewi Perik in plaats van Maris, waardoor Ten Hoeve door kan schuiven naar de spits positie. Daar kon hij sleuren en rommelen in een rol die hem op het lijf geschreven is. Hierdoor kwam de wedstrijd meer in evenwicht. SVZW creëerde alleen nauwelijks kansen, terwijl WHC dat wel deed. Het centrale verdedigingsduo van SVZW was, in combinatie met de uitstekend keepende Achterhoek, niet te kloppen. Zo waren er een aantal een tegen een situaties waarin Achterhoek zich wist te onderscheiden.

Door de overwinning verstevigde SVZW de koppositie en pakte het daarnaast de periodetitel. Ik beoordeel het duel met een zeven voor de amusementswaarde. Michiel Achterhoek krijgt twee sterren, centrale verdediger Marco Parnela één ster.

SVZW – WHC 1-0 (1-0)
Toeschouwers:
1.300
Scoreverloop:
2. De Graaf 1-0
Gele kaart: Tamerus, Van Keulen (SVZW)
Rode kaart: 88. Perik (SVZW)
Amusementswaarde: 7
Sterren: Achterhoek 2x
Parnela 1x
SVZW: Achterhoek, Lamberink, Smit, Parnela, De Graaf (81. Altink),  Van Keulen, Meyerink, Tamerus,  Ten Hoeve, Maris (46. Perik), Kavak.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief