Donderdag 13 juni 2024
Twentesport

Bronzen plak op WK voor Jorien Voorhuis

Geplaatst op 11 maart 2011 door   ·   Geen reacties

INZELL – Ze wist vanmorgen nog van niets. Maar toen Marrit Leenstra zich wegens maag- en darmklachten afmeldde,  kreeg  Jorien Voorhuis (foto) op het WK afstanden de kans op de 1500 meter te starten.  Enkele uren later reed ze een solide 1.57,30, moest nog even in spanning afwachten  of oa de Canadese wereldkampioene sprint Christine Nesbitt daar nog onder zou duiken, maar de goede race van Jorien Voorhuis bleek goed te zijn voor de bronzen medaille. Voor het eerst in haar loopbaan mocht de Hengelose op een groot kampioenschap een prijs afhalen. De medaille werd haar door een andere Twentenaar ISU-bestuurslid Jan Dijkema uit Tubbergen omgehangen.

De 1500 meter was voor Nederland een bijzonder hoogtepunt, want Ireen Wüst won de gouden plak met een tijd van 1.54.80 en Diane Valkenburg werd met 1.56,27 tweede.

Het was voor Wüst de tweede wereldtitel. Gisteren won de Brabantse de drie kilometer.   Jorien Voorhuis werd op die afstand zevende.

De 1000 meter bij de mannen leverde de Amerikaan Shani Davis de wereldtitel op. De Nederlanders Kjeld Nuis en Stefan Groothuis wonnen het zilver en brons.

Op de vijf kilometer eindigde Wouter Olde Heuvel als zevende. De tijd van de schaatser uit Losser  was 6.24,27. Bob de Jong won de gouden plak in de tijd van 6.15,41.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief