Bruggink sprint in Groningen achter Heideman naar tweede plaats

Geplaatst op 19 februari 2011 door   ·   Geen reacties

GRONINGEN – De zeventiende marathon om de KPN Cup leverde op de ijsbaan in Groningen een zege op voor Jan Maarten Heideman. De 37-jarige oud-inwoner van Gelselaar boekte daarmee zijn 77ste overwinning in het marathonschaatsen. Op een knappe tweede plaats eindigde de 22-jarige Twentenaar Mart Bruggink. Heideman en Bruggink (foto) snelden met nog vier vluchtmakkers al in de beginfase naar een ronde voorsprong. De uit Borne afkomstige Bruggink schaatst dit seizoen voor het eerst mee in het peloton van de A-rijders en valt de laatste weken op met zijn goede klasseringen. Onlangs werd hij nog tweede op de 200 km lange Alternatieve  Elfstedentoxht in Oostenrijk.
In het algemeen klassement staat Bruggink elfde; in het jongerenklassement tweede.  Volgende week is de laatste en beslissende marathon voor dit KPN-klassement in Heerenveen.

In de eerste divisie werd Peter Agten uit Losser 31ste. Bij de vrouwen won Carla Zielman uit Rottum.