Vrijdag 1 maart 2024
Twentesport

Geen EK Allround voor gediskwalificeerde Wouter Olde Heuvel

Geplaatst op 28 december 2011 door   ·   Geen reacties

HEERENVEEN – Voor Wouter Olde Heuvel (foto) is de 5.000 meter tijdens de Schaatsweek uitgelopen op een deceptie. De geboren Lossenaar werd gediskwalificeerd na een verkeerde wissel. Hierdoor loopt de schaatser zowel het EK Allround als het tweede deel van de Wereldbekerwedstrijden mis. Bob de Jong won de afstand.

De leiding van de TVM-ploeg van Olde Heuvel was na afloop van de wedstrijd furieus. Volgens coach Gerard Kemkers was het gedrag van de directe tegenstander van Olde Heuvel, Ted-Jan Bloemen, ‘asociaal’. Bloemen had wel degelijk voorrang tijdens de bewuste wissel, maar had volgens Kemkers ook achter Olde Heuvel langs kunnen kruisen. Bloemen vond op zijn beurt dat hem geen blaam trof. ‘Hij kwam vanuit de binnenbocht en knalde gewoon tegen mij aan. Ik kon hier niks aan doen.’

Bob de Jong won de afstand en eindigde in het combinatieklassement (opgemaakt uit de 1.500 meter en de 5.000 meter) op een vijfde plaats, waarmee hij de reserve-plaats voor het EK Allround van volgende week in Boedepest bezet. Wel gaan Sven Kramer, Koen Verweij, Jan Blokhuijsen en ook de veelbesproken Ted-Jan Bloemen naar het EK. De uitslag is echter officieus aangezien de TVM-ploeg bezwaar in heeft gediend tegen de diskwalificatie van Olde Heuvel.

Morgen begint het NK sprint tijdens de Schaatsweek. Bij de heren komen de Tukkers Remco Olde Heuvel en Mark Tuitert in actie. De ogen zullen vooral gericht zijn op Tuitert, die gisteren nog teleurstellend elfde werd op de 1.500 meter.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief