Donderdag 23 januari 2020
Twentesport

Hekman op kunstijs van Enschede naar marathontitel

Geplaatst op 1 januari 2020 door   ·   Geen reacties

ENSCHEDE/HARDENBERG – Mooier dan met de nationale titel bij de schaatsmarathon op kunstijs had het nieuwe jaar voor Gary Hekman niet kunnen beginnen. de krachtpatser uit Gramsbergen (Hardenberg) won vandaag de wedstrijd op de IJsbaan Twente in Enschede en eiste zó de nationale titel op. Hij versloeg eindelijk zijn grootste rivaal Arjan Stroetinga.

Gary Hekman bleef in Enschede zijn naaste belagers Sjoerd den Hertog en Arjan Stroetinga uiteindelijk in de finale voor. Na 150 rondjes op het ijs won hij de sprint en greep hij zo zijn 1e nationale marathontitel.

Stroetinga moest als houder van zeven gouden plakken én als titelverdediger genoegen nemen met een derde plek, want Sjoerd den Hertog eiste op het snelle ijs van Enschede het zilver op.

Hekman was de koning te rijk met zijn titel, want die ontbrak tot vandaag nog op zijn palmares. De routinier pakte wel veel titels op natuurijs, maar nog nooit op kunstijs. Vorig jaar in Groningen had hij de marathon op kunstijs bijna gewonnen als hij in de laatste bocht niet was komen te vallen, waardoor Stroetinga toen de handen ten hemel kon heffen. Hekman was belust op revanche en op goud. Hij fikste het op de macht.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief