Zaterdag 24 februari 2024
Twentesport

In het leven van de Keulstra’s is sport de meerwaarde

Geplaatst op 27 december 2012 door   ·   Geen reacties

BOEKELO – In de nieuwe TwenteSport Magazine is het familieportret deze keer gewijd aan de topsportfamilie Keulstra in Boekelo. Moeder Brigit is een fervent hardloopster op de weg en in allerhande veldlopen, haar man Jos doet het wat kalmer aan, maar deed fanatiek aan triatlons, aan schaatsen, voetballen en hardlopen. Hun dochter Pien (19) is topschaatster net als dochter Fenne (15). Zoon Ynze (17) is een talentvolle triatleet, ook de twaalfjarige Hasse doet triatlons, een favoriete sport van het hele gezin.
Brigit: ‘Eerst moet je zorgen en verzorgen, nu ben je steeds meer een klankbord, een coach, een achtervanger. Als ze groter worden, verandert je rol  en als je ze dan vaak ziet, kun je erin meegaan, word je niet verrast. Je denkt mee over hun keuzes van opleidingen, Pien moest op school in Heerenveen, Ynze is nu vanwege zijn keuze voor de triatlon doordeweeks in Sittard. Je moet er voor allemaal zijn. Alles raakt met elkaar verweven, het sporten, het verzorgen, het werk. Voortdurend denk je na over de aanpak van dit en het regelen van dat. Gunnar moet zijn aandacht krijgen. In de tijd dat hij baby was, moest Jos steeds rijden naar de ijsbaan in Deventer. Drie keer in de week. Hij nam zijn laptop mee en werkte daar. Je moet de een ophalen en intussen de ander wegbrengen. Ja, ’s avonds hang je dan wel eens total loss in een stoel. Het is heavy en toch uitdagend. Jos en ik doen het samen en vullen elkaar heel goed aan.’

Meer over de achtergronden en drijfveren van deze topsportfamilie: lees TwenteSport Magazine. Overal in Twente verkrijgbaar.

Foto:  vlnr Jos, Fenne, Gunnar, Brigit, Ynze, Hasse en Pien
(foto Remco Homan)

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief