Woensdag 12 juni 2024
Twentesport

Jorien

Geplaatst op 2 januari 2018 door   ·   Geen reacties

Bij RTV Oost, waar ik af en toe mijn mening mag geven over actuele voetbal- en andere sportzaken in het programma Binnenkant Paal, benoemde een collega mij onlangs tot voorzitter van de ‘Jorien ter Mors-fanclub’. Ik ben inderdaad een vaste volger (en stiekem ook fan) van dit fenomeen uit Enschede. Dat ze een jaar of vijf geleden zo van het shorttracken overstapte naar het langebaanschaatsen, vond ik prachtig, moedig en spannend. En dat ze vervolgens van de ene gouden plak naar de andere racete, vond ik echt imponerend.

Ze was in 2013-’14 ziek in de aanloop naar het OKT en kon daardoor op de Spelen in Sotsji de 3 kilometer niet rijden. Ireen Wüst werd kampioen. Dezelfde Wüst, volgens tv-verslaggever Herbert Dijkstra en zijn kompanen, de schaatskoningin van Nederland en verre omstreken, heeft tot vorige week nog nooit een wedstrijd gewonnen, waaraan Jorien ook meedeed. Kijk maar na.

Erben Wennemars, vice-voorzitter van haar fanclub, vertelt maar al te graag dat Jorien in potentie alle Olympische schaatsafstanden kan winnen. Zo goed is ze. Zie overigens de Wereldranglijst aller tijden over 500, 1000, 1500 en 3000 meter. Jorien is de nummer 4 op deze lijst en is daarmee de beste Nederlandse.

Vorige week faalde  Jorien op de 1500 meter van het OKT. Ze werd ‘slechts’ vijfde. Ireen Wüst won. Jazeker. Dat Olympisch kampioene Jorien zich niet plaatste vonden de voorzitter en ook de vice-voorzitter (hoorde ik op de radio) niet fijn. Er haperde iets aan de Twentse crack. Vertwijfeld keek ze ons vanuit Heerenveen aan. Ze houdt helemaal niet van verliezen. Goud delven is haar favoriete hobby. Maar wat was de oorzaak? Zelf wist ze het ook niet.

Maar met man en macht zal dit de komende dagen uitgezocht gaan worden. Waarna Jorien in PyeongChang op onnavolgbare wijze gaat toeslaan op de 1000 meter. (Ook op die afstand is ze titelhoudster.)
Schaatsliefhebbers: wo 14 feb, 11 uur onze tijd, hou datum en tijdstip vrij. Dan neemt Jorien wraak op dat deels mislukte OKT. Neem dat maar aan van de voorzitter.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief