Zondag 21 juli 2024
Twentesport

Jorien ter Mors kampioen van Nederland shorttrack

Geplaatst op 6 februari 2011 door   ·   Geen reacties

GRONINGEN – Jorien ter Mors (foto) is  in Groningen voor het eerst in haar carrière Nederlands kampioen  shorttrack geworden. De Enschedese won de titel na een spannende strijd  in de afsluitende superfinale.

Bij de start van de drie kilometer was het verschil tussen Jorien ter Mors en haar grote concurrente Annita van Doorn in het klassement slechts vijf punten. Ze hielden elkaar dus goed in de gaten. Maar met vijf ronden te gaan ging Ter Mors in de aanval en sloeg een gat op de concurrentie. Van Doorn naderde hard, maar kwam op de finishlijn vijfhonderdste van een seconde tekort. Jorien ter Mors is kampioen van Nederland.

‘Ik heb gedaan wat ik moest doen, het waren mooie races, het scheelde niet veel, maar ik heb het gered’, zei Jorien ter Mors tevreden. ‘Ik probeer in de laatste race Annita steeds goed in de gaten te houden, probeerde in te schatten wat haar plan was, maar ben  zelf  uiteindelijk in de aanval gegaan. Toen moest zij me maar zie in te halen.’

Morgen vertrekt de Enschedese met de Nederlandse ploeg naar Moskou voor de wereldbekerwedstrijden. ‘Ik hoop op een plek in de top 10. Ik hou het wat laag aan. Lekker rijden en wat nieuwe dingen uitproberen, dat is mijn doel daar’, aldus Ter Mors.

Onder de Twentse deelnemers aan het NK viel nog een drietal medailles. Christiaan Bökkerink uit Enschede en lid van Jong oranje werd derde bij de A-junioren, Joris Peperkamp reed een goed kampioenschap bij de B-junioren hetgeen een zilveren plak opleverde en hetzelfde deed Mylan Elzink bij de C-junioren.  De Enschedeërs Peperkamp en Elzink rijden beide voor de vereniging GO.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief