Zondag 26 mei 2024
Twentesport

Jorien ter Mors met Nederlandse ploeg op EK kansrijk in finale van morgen

Geplaatst op 17 januari 2011 door   ·   Geen reacties

15 januari 2011
HEERENVEEN – Jorien ter Mors was vandaag weer volop in de race op het Europees Kampioenschap shorttrack. De Enschedese bereikte op de 500 meter de kwartfinale, maar daarin werd ze uitgeschakeld na een foutieve manoeuvre. Ze kreeg een zogenaamde penalty en werd als vierde geklasseerd. Ter Mors  vond dat ze een slechte race had neergezet in Thialf. ‘Ik had mijn kop er niet bij. Het was veel te gehaast. Ik had niet de rust om af te wachten. Ik wist dat de rijders op kop kapot zouden gaan. Dan hou ik snelheid over en kan ik makkelijk passeren.’ Ze eindigde daardoor als zeventiende.

Met een solide race kwalificeerde de Nederlandse vrouwenploeg met ook weer Jorien ter Mors in de gelederen zich vandaag voor de finale op de aflossing. Morgen gaat het team strijden voor de winst. Ter Mors kijkt vol vertrouwen vooruit. ‘Morgen moeten we zorgen dat we scherp zijn. De kans dat we winnen is groot.’

nnDe vrouwenploeg bestaat verder uit Annita van Doorn, Yara van Kerkhof en Sanne van Kerkhof.  ‘Het was een solide race. We hebben gedaan wat we moesten doen, de finale bereiken’, aldus Ter Mors.

De Nederlandse vrouwen nemen het morgen in de finale op tegen de Italiaanse, Duitse en de Hongaarse vrouwen.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief