Zaterdag 22 juni 2024
Twentesport

Jorien ter Mors ongenaakbaar op NK shorttrack: twee keer goud op eerste dag

Geplaatst op 6 januari 2013 door   ·   Geen reacties

AMSTERDAM – Jorien ter Mors is in topvorm. Vorige week werd de Enschedese Nederlands kampioen schaatsen langebaan, zaterdag liet ze in Amsterdam bij het NK shorttrack zien dat ze intussen bijkans te goed is geworden voor de concurrentie.  Ze won de 1500 meter met grote voorsprong en later ook de 500 meter. ‘Het is vanzelfsprekend dat ik hier ga winnen’, zei de Twentse na afloop. Om die reden wilde ze wat moois laten zien op de 1500 meter. De 23-jarige Ter Mors (foto) knalde er vol in en liep ruim een ronde uit op het peloton. ‘Ik wilde er een spektakel van maken. De anderen lieten me gaan. Die weten ook dat ze zich anders kapot rijden’, aldus de Enschedese die blaakt van zelfvertrouwen.
Marit Steunenberg uit Almelo is bij de C-meisjes na de eerste dag vierde in het klassement. Haar plaatsgenote Sanne Schothuis is vijfde.

Bij de mannen is Christiaan Bökkerink uit Enschede voorlopig zesde in het klassement. Hij werd vierde op de 500 meter.
Bij de c-junioren staat Oldenzaler Jan-Douwe Jansen op de derde plaats na twee derde plaatsen op respectievelijk de 1500 en de 500 meter. Mylan Elsink uit Lonneker neemt bij de B-junioren na de eerste dag eveneens de derde plaats in.

Zondag gaat het NK verder.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief