Zaterdag 15 juni 2024
Twentesport

Jorien ter Mors op EK: goud met nationale ploeg, negende in klassement

Geplaatst op 17 januari 2011 door   ·   Geen reacties

16 januari 2011

HEERENVEEN – Jorien ter Mors heeft een Europese titel achter haar naam staan. de 21-jarige Enschedese won vandaag goud met de aflossingsploeg. Ook de mannenploeg won de gouden plak.
De Oranje-dames met naast Jorien ter Mors (foto) nog Annita van Doorn en de zusjes Yara en Sanne van Kerkhof, hielden in Heerenveen in de finale Hongarije en Italië en Duitsland achter zich. Het is de eerste Europese titel voor een Nederlandse shorttrackploeg.

In het algemeen klassement na de individuele nummers eindigde Jorien ter Mors in Heerenveen als negende. Ze bereikte op de afsluitende dag de kwartfinales op de 1000 meter en wist daarmee niet voldoende finalepunten te verzamelen om een plek af te dwingen in de afsluitende 3000 meter.
Vrijdag haalde de 21-jarige Twentse nog de finale op de 1500 meter. Op weg naar het zilver werd Ter Mors echter in de laatste rondes onderuit gereden door de Britse Elise Christie. Daardoor eindigde Ter Mors als vijfde. Met een negende plaats na drie afstanden, kon Ter Mors niet meer stijgen in het klassement.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief