Zaterdag 24 februari 2024
Twentesport

Jorien ter Mors pakt titel NK Allround

Geplaatst op 30 december 2012 door   ·   Geen reacties

HEERENVEEN – Jorien ter Mors heeft haar debuut op het NK Allround een gouden randje gegeven. De shorttrackster was op drie van de vier afstanden de snelste en won daarmee de titel. Eerder vandaag versloeg ze Ireen Wüst in een onderling duel op de 1500 meter (1.56,34). De Enschedese dook met deze tijd liefst zes seconden onder haar persoonlijk record. Ook op de vijf kilometer was Ter Mors niet te kloppen. In 7.06,79 was ze wederom de snelste.
Wüst, die derde werd op de vijf kilometer, werd tweede in het algemeen klassement. Diane Valkenburg maakte het podium compleet. Zaterdag werd Ter Mors al tweede op de 500 meter en schreef ze daarnaast de drie kilometer op haar naam.

De 23-jarige schaatsster draagt haar titel op aan haar zieke vader. De overwinning was daardoor extra emotioneel voor haar. ‘Mijn vader is ernstig ziek en het is heel mooi dat ik hier voor hem kan winnen’, reageert ze op de site van de NOS. ‘Ik ben heel blij dat hij hier bij kon zijn en dit heeft mogen meemaken.’

Voor Jorien Voorhuis eindigde het NK in een nachtmerrie. De Hengelose begon als nummer 6 van het klassement aan de 5 km, maar werd gediskwalificeerd.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief