Maandag 4 maart 2024
Twentesport

Jorien ter Mors pakt titel op NK Shorttrack

Geplaatst op 6 januari 2013 door   ·   Geen reacties

AMSTERDAM – Jorien ter Mors heeft zondag het NK Shorttrack op haar naam geschreven. De Enschedese was op alle vier de afstanden de sterkste. Zaterdag won ze de 500 en 1500 meter, een dag later domineerde ze in Amsterdam ook op de 1000 en 3000 meter. De tweede vrouw die het podium op mocht, was Yara van Kerkhof. Rianne de Vries eindigde als derde.

Voor Ter Mors, die vorige week ook de titel op het NK Allround binnen sleepte, was het de derde Nederlandse titel shorttrack op rij. Het was geen verrassing dat de Twentse zich na de 3000 meter Nederlands kampioen mocht noemen. Om uitdaging te zoeken stelde ze haar eigen doelen. ‘De halve finale heb ik aangepakt alsof het een EK-finale is. Van kop af aan rijden’, legt ze uit. ‘Wedstrijdritme is belangrijk. We hebben een maand geen internationale wedstrijden gereden.’
Marit Steunenberg uit Almelo is bij de C-meisjes op de derde plek in het klassement geëindigd. Haar plaatsgenote Sanne Schothuis werd vijfde.

Bij de heren ging de winst naar Niels Kerstholt, ook hij won alle afstanden. Freek van der Wart en Sjinkie Knegt werden respectievelijk tweede en derde. Christiaan Bökkerink uit Enschede eindigde op de zesde plek. Hij werd zondag vierde op de 3000 meter. Bij de c-junioren is Oldenzaler Jan-Douwe Jansen op de vierde plaats geëindigd. Mylan Elzink uit Lonneker veroverde een podiumplek en werd derde.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief