Vrijdag 1 maart 2024
Twentesport

Jorien Voorhuis naar Team van Marianne Timmer

Geplaatst op 16 mei 2013 door   ·   Geen reacties

podium rechts jorien voorhuisHENGELO – Jorien Voorhuis heeft een nieuwe ploeg. De Hengelose langebaanschaatster heeft een contract getekend bij Team LiGA. De formatie van Marianne Timmer en Gianni Romme is daarmee compleet. De 28-jarige Voorhuis reed het voorgaande seizoen voor Team Corendon. Daarvoor kwam ze in actie voor TVM (2010-2012) en VPZ (2005-2010). De schaatsster is specialiste op de 1.500 en 3.000 meter en is daarmee  naast Yvonne Nauta de tweede allroundster binnen het team. Team LiGA kent buiten de komst van Jorien Voorhuis en het vertrek van Janneke Ensing geen mutaties. Dat betekent dat sprintsters Thijsje Oenema, Margot Boer, Mayon Kuipers, Janine Smit en de allroundsters Yvonne Nauta en Jorien Voorhuis tijdens het Olympische seizoen schaatsen in de kleuren van Team LiGA.

Jorien Voorhuis had afgelopen jaar bij Corendon geen sterk seizoen. Ze wist zich door allerlei omstandigheden niet te plaatsen voor grote wedstrijden als WK- en EK en de wereldbekerwedstrijden. In de jaren daarvoor was de Hengelose wel succesvol. Ze werd in 2010 en 2011 tweede op het NK allround en in 2012 derde. Op het WK afstanden in 2011 greep ze de bronzen medaille op de 1500 meter en won ze goud met de nationale achtervolgingsploeg in de strijd om de wereldbeker. In 2010 nam Voorhuis deel aan de Olympische Spelen in Vancouver waar ze oa zesde werd met de achtervolgingsploeg.

Archieffoto: Jorien Voorhuis (rechts) vormde in 2011 met Ireen Wüst en Diane Valkenburg het erepodium op het WK afstanden

= later meer =

 

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief