Zaterdag 18 januari 2020
Twentesport

Olde Heuvel staakt schaatscarriere wegens blessureleed

Geplaatst op 10 maart 2016 door   ·   Geen reacties

10-01-07  wouter olde heuvel, Copyright Foto: TVM.LOSSER – -De carrière van de 29-jarige schaatser Wouter Olde Heuvel zit erop. De crack uit Losser stopt met onmiddellijke ingang. Hij meldt dat zijn fysieke gesteldheid hem dit aangeeft. Het lichaam kan de uitoefening van de sport op het hoogste niveau niet meer aan. Vooral een bovenbeenblessure is hem opgebroken; eerder speelde zijn knie hem parten.

Olde Heuvel is twee keer allround-kampioen van Nederland geweest, twee keer wereldkampioen team pursuit en hij pakte een bronzen medaille op de vijf kilometer bij de WK afstanden in 2008. Hij neemt zaterdag afscheid tijdens wereldbekerwedstrijden in Thialf.

“Ik was de laatste tijd al niet aanwezig en had eigenlijk al weer afscheid genomen van het seizoen. Voor de zoveelste keer. Ik heb weer een blessure en het duurt te lang om weer terug te komen en daarom heb ik voor mezelf de knoop doorgehakt dat het zo goed is”, liet hij ten overstaan van de NOS weten.

En: “Mijn seizoen was juist heel goed begonnen en ik had het gevoel dat ik aan één van mijn betere seizoenen ging toewerken. Natuurlijk ben ik dan heel teleurgesteld hoe het gelopen is. Maar dit is realiteit die ik onder ogen moet zien. Ik was graag nog twee jaar door gegaan tot de Olympische Spelen. Jammer genoeg kwam er toen toch weer een blessure.”

 

 

 

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief