Donderdag 13 juni 2024
Twentesport

Bruggink verrassend op podium bij alternatieve elftstedentocht

Geplaatst op 5 februari 2011 door   ·   Geen reacties

WEISSENSEE – Mart Bruggink uit Borne is vandaag verrassend als tweede geëindigd op de Alternatieve Elfstedentocht op de Weissensee in het Oostenrijkse Karinthië.  Een kopgroep van 24 rijders sprintte om de eindzege. Karlo Timmerman uit Staphorst was als enige Bruggink te snel af.

De prestatie van de 22-jarige Twentenaar mag hoog aangeslagen worden. Hij debuteert dit seizoen in het peloton van de zogenaamde A-rijders en vandaag  reed hij voor het eerst mee in wedstrijd van een dergelijke lengte.

Het laat zich raden dat Bruggink, student werktuigbouwkunde aan de UT, met een tevreden gevoel naar Borne terugrijdt. ‘Ik ben superblij. Ik had de bedoeling om de tocht uit te rijden en ik word uiteindelijk tweede. Echt geweldig. Het is mijn eerste podiumplek sinds ik in de topdivisie rijd’, zei de marathonschaatser na afloop. Hij was 25 kilometer voor de finish in de kopgroep verzeild geraakt door met een groepje mee te rijden. ‘Daarna kreeg je een kat-en-muis-spelletje. Steeds probeerden rijders te ontsnappen, maar niemand kreeg de ruimte. De ploeg van Timmerman wilde de boel bij elkaar houden en dat lukte. Hij won de sprint. Ik ging in de laatste bocht achter hem zitten. Dat was ook mijn doel, want hij heeft nou eenmaal een sterke sprint in de benen. Maar hem te verslaan, lukte net niet. Ik kwam driehonderdste tekort.’ Niet alleen Timmerman, ook Bruggink ging juichend over de streep, zo blij was hij met zijn tweede plek.

Joost Koelen uit Delden finishte als 47ste.

Mariska Huisman uit West-Graftdijk won bij de vrouwen.

(Op de foto van schaatsen.nl  links Karlo Timmerman, rechts naast hem komt Bruggink een metertje tekort)

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief