Woensdag 21 februari 2024
Twentesport

Olde Heuvel eindigt op teleurstellende vierde plaats

Geplaatst op 9 januari 2011 door   ·   Geen reacties

09 januari 2011
COLLALBO – Wouter oude Heuvel (foto) is tijdens het EK allround op een teleurstellende vierde plaats geeindigd. De Lossenaar finishte op de afsluitende tien kilometer als tweede in 13.14,18 achter Rus Ivan Skobrev (13,39,80) die daarmee de Europese tititel behaalde.

Ondanks de uitstekende prestatie van Olde Heuvel op de tien kilometer was de prestatie niet voldoende voor een podiumplaats. Olde Heuvel moest uiteindelijk landgenoten Jan Blokhuijsen en Koen Verweij voor zich dulden in de eindstand en genoegen nemen met een vierde plaats in de eindklassering.

Goede tien kilometer
Het doel van Olde Heuvel was om een goede tien kilometer te laten zien. En dat lukte, hij moest alleen winnaar Skobrev voor zich dulden. “Ik heb er een mooie race van gemaakt. En ik ben blij dat ik ook de tweede plek van Jan Blokhuijsen heb helpen veiligstellen.” De twee gingen in hun race lange tijd gelijk op en konden elke kruising elkaar uit de wind houden die op dat deel van de baan tegen stond.

Calgary
Als derde Nederlander heeft Olde Heuvel zich geplaatst voor het WK Allround in Calgary. Op dit toernooi wil Olde Heuvel zich revancheren voor het tegenvallende EK. “Ik wil daar weer laten zien dat ik beter kan.”

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief