Zaterdag 2 maart 2024
Twentesport

Remco Olde Heuvel stopt met schaatsen

Geplaatst op 20 november 2012 door   ·   Geen reacties

RIJSWIJK – Remco olde Heuvel zet een punt achter zijn schaatscarrière. De specialist op de 1000 en 1500 meter heeft zijn contract bij het marathonteam Telstar Sport-Primagaz dinsdag ingeleverd. Olde Heuvel liet in een reactie weten de motivatie niet meer op te kunnen brengen om door te gaan tot de Olympische Spelen van 2014 in Sotsji: ‘Ik kan het niveau niet meer halen. Maar ik ben blij dat ik nog een nieuwe kans heb gekregen. Ik hoopte er nog iets uit te halen; gegokt en verloren.’
De Lossernaar vertrok afgelopen voorjaar bij de TVM-ploeg van Gerard Kemkers om toe te treden tot de Telstar de Megastores-Primagaz-formatie van trainer Ron Nijman. Hier kon hij zich via een marathonploeg voorbereiden op bepaalde afstanden. Desondanks wist hij zich niet te plaatsen voor de wereldbekerwedstrijden.

Doorgaan met marathonschaatsen is ook geen optie voor Olde Heuvel. Bij de marathonwedstrijd in Haarmeel haalde hij de eindstreep niet. Na 66 rondjes moest de schaatser opgeven. Zelf geeft hij ook aan dat het niet zijn ding is en dat de motivatie ontbreekt om zich hierin verder te ontwikkelen. De Lossenaar wil zich gaan richten op zijn studie tandtechnicus.

Olde Heuvel werd in 2003 wereldkampioen bij de junioren en veroverde daarna nog een keer goud (2007) en zilver (2010) bij een wereldbekerwedstrijd.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief