Maandag 26 februari 2024
Twentesport

Remco Olde Heuvel: ‘Zonde om nu te stoppen’

Geplaatst op 5 januari 2012 door   ·   2 Reacties

HENGELO – Hij greep er net naast. Waar het precies aan heeft gelegen weet hij niet. Voor Remco Olde Heuvel is het schaatsseizoen in ieder geval voorbij. Tijdens de Schaatsweek wist hij zich niet te plaatsen voor het tweede deel van de Wereldbekerwedstrijden. Daarnaast eindigde hij tijdens het NK sprint op plek negen waardoor het WK sprint in Calgary ook aan zijn neus voorbij ging. De teleurstelling is groot bij de Lossenaar.

‘Natuurlijk ben ik erg teleurgesteld dat het niet gelukt is om me te kwalificeren voor de Wereldbekerwedstrijden. Ik heb een heel goed weekend gereden maar helaas was het niet voldoende. Waar het aan gelegen heeft? Het is denk ik een combinatie van factoren. Mijn voorbereiding was niet ideaal. Ik miste vooral wedstrijdritme. Daarbij kwam dat ik tijdens de NK afstanden veel last van buikklachten had. Na de 1000 meter ben ik ook flauwgevallen. Misschien was het anders gelopen als ik helemaal fit was geweest. Maar dat is achteraf natuurlijk moeilijk te zeggen.’
Voor de 28- jarige Olde Heuvel is het schaatsseizoen dus ten einde. Maar bij de pakken neer zitten is geen optie. ‘Samen met mijn coach Gerard Kemkers heb ik mijn route bepaald voor de rest van het seizoen. Ik voel me goed en ben fit. Het zou zonde zijn om nu te stoppen. Volgende week donderdag vertrek ik samen met Ireen Wüst naar Calgary om daar te gaan trainen en mijn vorm te behouden. Ik ga daar ook een aantal trainingswedstrijden schaatsen om te proberen mijn persoonlijk record te verbeteren. Op die manier kan ik laten zien wat ik in me heb.’ Naast trainen gaat Olde Heuvel ook mee om zijn team te supporten. ‘Ik ben blij dat ik mee kan naar Calgary. Ik blijf gewoon voor TVM schaatsen en vind het daarom belangrijk dat ik mijn teamgenoten kan ondersteunen tijdens hun voorbereiding op de Wereldbekerwedstrijden,’ besluit hij stellig.

Foto: Remco Olde Heuvel (Francois Wieringa)

Delen is sportief

Reacties (2)

  1. janssen says:

    het is wat..eigenlijk heeft hij vanaf telfort niet meer geschaatst iedere keer wat. Misschien is soms je ergens bij neerleggen en accepteren dat je niet meer de top hoort lastig. Remco olde heuvel een naam die al lang niet meer in het schaatwereldje thuis hoort als je dan iets van hem hoort gaat het om een hartzakonsteking , buikpijn en valpartij operatie..daarin tegen is wouter een topper succes!

  2. lisanne says:

    maar de laatste wedstrijd was bij amateurs en daar presteerde hij wel goed. Begrijp alleen niet dat hij alles laat liggen iedere x. vorig jaar een pech seisoen gehad en nu weer. Je kunt niet ieder jaar overslaan om dan weer terug te komen zal hem zwaar vallen,. de rest gaat gewoon door! hij schijnt bij de dames overigens wel goed te presteren!
Archief