Woensdag 24 april 2024

Schaatsmarathon Enschede: Pien Keulstra vijfde, Mart Bruggink veertiende

Geplaatst op 28 december 2014 door   ·   Geen reacties

375x hoa - kpn marathon cup CL3H1391 Ingmar  BergaENSCHEDE – Marathonschaatser Ingmar Berga had al een jaar niet meer gewonnen. Zijn laatste overwinning boekte de Drent in Enschede. Gisteravond bleek hij eindelijk weer de juiste vrome te pakken te hebben.  In Enschede viel zaterdagavond alles weer op z’n plaats. In de twaalfde race van de KPN Marathon Cup boekte Berga zijn eerste zege van het seizoen. Hij versloeg in de sprint van een kopgroep Mats Stoltenborg en Robert Post. Mart Bruggink uit Borne, de enige Twentenaar in de topdivisie, werd veertiende.

Bruggink had kort voor de finish nog hoop op een plek op het podium. Drie ronden voor het einde pakte Douw Bierma een voorsprong van een meter of vijftig. Bruggink sprong ernaar toe, maar werd één ronde voor de finish toch nog achterhaald. ‘Dat is het risico wat je neemt’, zei hij na afloop. ‘Ik heb alles gegeven. Ik heb hier in Enschede geen kopgroep gemist, zat overal bij’, aldus de Twentenaar die uitkijkt naar het NK in Groningen volgende week zondag. ‘De vorm komt eraan. Na een matige seizoensstart rij ik de laatste drie weken goed. Het NK is altijd een mooie wedstrijd waarin ik altijd goed rij.’

In de eerste divisie reed Patrick Reinders uit Enschede naar de 25ste plaats. Luc ter Haar uit Heerenveen won de race.

375x hoa - kpn marathon cupCL3H1063 Mariska HuismanBij de vrouwen ging de zege in de topdivisie naar de sterke Mariska Huisman uit West-Graftdijk voor Janneke Ensing (Gieten). Pien Keulstra uit Boekelo werd vijfde. Marleen Molenaar (Enschede) eindigde als negentiende.

Bij de wedstrijd voor regionale rijdsters eindigde Jennienke Kamphuis uit Rijssen als vierde. Berber Vonk uit Appelscha won deze race.

Foto boven: Berga wint de sprint van de kopgroep en juicht.
Foto onder: Mariska Huisman is de snelste van de vrouwenwedstrijd in de topdivisie.
(foto’s Herman Oude Alink/Sportfoto Regio-Twente.nl)