PH Almelo en Tubantia zetten stap richting eerste klasse

Geplaatst op 19 mei 2014 door   ·   Geen reacties

tubantia

HENGELO – PH Almelo en Tubantia hebben in de strijd om een plek in de eerste klasse een belangrijke eerste stap gezet. PH won op bezoek bij Achilles’12 met 2-1 en stevent daardoor op promotie af. Ook Tubantia won met 2-1, zij versloegen WSV.

Voor Achilles’12 lijkt het doek te vallen. De ploeg bungelde gedurende de reguliere competitie al onderaan de ranglijst en had het geluk dat Glanerbrug door een faillissement uit de competitie werd genomen. Daardoor kwam de Hengelose eersteklasser in de nacompetitie om promotie terecht. De eerste wedstrijd werd niet goed begonnen, want PH kwam in de eerste helft op voorsprong door een doelpunt van Nick Wennink. Achilles deed door een doelpunt van Mart Schepers wel wat terug, maar Sjoerd Dijkstra bepaalde de eindstand op 2-1 in het voordeel van de Almelose bezoekers.

Tubantia opende met een thuiswedstrijd tegen WSV Apeldoorn en kwam via Ekrem Lök in de eerste helft op voorsprong. Na de theepauze kwam WSV door een treffer van Ifè Oduguwa op gelijke hoogte met de tweedeklasser. Tors van Berkum bleek echter het goudhaantje voor de Hengeloërs, want door zijn doelpunt won de ploeg van trainer Marcel Degenaar met 2-1.