Maandag 29 april 2024

Heracles Almelo laat zich tegen Heerenveen klemzetten

Geplaatst op 14 april 2024 door   ·   Geen reacties

ALMELO – In een weinig verheffende wedstrijd verloor Heracles Almelo vanmiddag thuis met 0-2 van Heerenveen. Voor rust zette Nunnely de Friezen op voorsprong en na de rust verdubbelde Van Amersfoort deze marge. Dat gebeurde vlak voor het eindsignaal van scheidsrechter Dieperink.

Aan inzet ontbrak het niet, maar hoogstaand werd het evenmin. Heracles wilde wel, maar kon te weinig brengen en ontbeerde op een aantal strategische momenten ook spirit en wat geluk. De eerste pannenkoeken kwamen van de zwartwitten, maar waren nog niet eetbaar.

Hornkamp sleurde later de ploeg naar grotere hoogten, maar dat mocht van de Heerenveners, want gevaarlijk werd het niet. Wat je de ploeg van trainer Van der
Looij kwalijk kunt nemen is dat er te weinig druk werd gezet en dat in die fase Heracles onnodig op achterstand kwam.

Heracles moest meer risico nemen, er kwamen verse paarden in de wei, de spanning nam toe, de thuisploeg moest risico’s nemen, maar het beoogde effect bleef uit, want aan scoren kwam Heracles vanmiddag niet toe. Uiteindelijk profiteerde Heerenveen met het scoren van de 0-2.