FC Twente mist groepsfase van de Conference League

Geplaatst op 25 augustus 2022 door   ·   Geen reacties

ENSCHEDE –  In een zinderende pot voetbal is het FC Twente vanavond tijdens een gepassioneerde wedstrijd niet gelukt zich te plaatsen voor de groepsfase van de UEFA Conference League. FC Twente moest na de 2-1 nederlaag van vorige week in  Florence minimaal één keer scoren tegen Fiorentina, maar in een zinderende Veste lukte dat niet. Het bleef bij 0-0.

Dat was niet genoeg, al had het in de extra tijd nog een verlenging ingezeten, maar keeper  Pietro Terracciano van de Italianen redde katachtig toen Joshua Brenet een zekere goal leek te scoren die een verlenging had betekend.

De wedstrijd kon vanaf de aftrap alle kanten op, voor beide ploegen. De keepers speelden een hoofdrol, in positieve zin, want ze onderscheidden zich meermaals.

De wedstrijd dreigde een paar keer te ontsporen, en het was vaak op het randje en soms erover. Uiteraard rekte  Fiorentina tijd, maar ook creëerde de ploeg mogelijkheden voor de mokerslag, al bleef die uit. In het laatste kwart van de wedstrijd  begon het ontregelen van de wedstrijd  oor de gasten en het voorwenden van blessures. Het leverde een half kaartenspel op: tien.

Ook werd met buurwerk gesmeten en Twente-trainer Ron Jans moest de boel nog sussen. Beide ploegen kregen in de slotfase kansen, de sfeer was geweldig, want het kookte en het kolkte in het stadion dat op zijn grondvesten schudde.

Het enige wat ontbrak waren doelpunten, waarvan FC Twente er na de nederlaag in de heenwedstrijd  er in elk geval één nodig had om een verlenging uit het vuur te slepen.

Kort voor het eindsignaal leek de 1-0 die verlenging zou betekenen te vallen, maar ja, nee dus.