Zaterdag 22 juni 2024
Twentesport

FC Twente Vrouwen pakken weer landskampioenschap

Geplaatst op 11 mei 2024 door   ·   Geen reacties

ENSCHEDE  De voetbalvrouwen van FC  Twente  lieten de fans al weken in het ongewisse, maar hebben vandaag dan toch het landskampioenschap  in de wacht gesleept. Het had al eerder gekund, , maar de ploeg won won vanmiddag met 2-0 in een machtige ambiance voor het eigen publiek in de eigen Veste van de Telstar. De titel kwam de formatie van trainer Joran Pot – gemeten over het hele seizoen – meer dan toe.

Het team was veruit de beste, maar wist de afgelopen weken  niet de kroon op de suprematie te zetten. Beide goals werden gescoord door Van Ravensbergen. De gasten uit Velsen kwamen er niet aan te pas. Na rust kwam de zege geen moment meer in gevaar  en kon het  landskampioenschap al ruim voor het laatste fluitsignaal op het veld beginnen.

Het was voor de negende keer in de historie van de Vrouwen Eredivisie heeft dat FC Twente Vrouwen het landskampioenschap opeiste. Namens het gemeentebestuur van Enschede heeft burgemeester Bleker vanavond de FC Twente Vrouwen gefeliciteerd met de landstitel. Het gemeentebestuur van Enschede nodigt FC Twente Vrouwen uit voor een feestelijk onthaal op het Stadhuis van Enschede, dinsdagmiddag 21 mei aanstaande.

In samenwerking met de club biedt de gemeente Enschede de landskampioen van de Vrouwen Eredivisie het feestelijk onthaal aan op het Stadhuis. Bleker: ‘Enschede is de bakermat van het vrouwenvoetbal. Iedereen die de FC Twente Vrouwen een warm hart toedraagt, is dinsdagmiddag 21 mei aanstaande vanaf 16.30 uur welkom bij het Stadhuis van Enschede. We maken er een mooi Twents feestje van.’

 

 

 

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief