Vrijdag 26 juli 2024

Eurosped Twente brengt verdedigend te weinig en verliest

Geplaatst op 5 februari 2011 door   ·   Geen reacties

UTRECHT – Eurosped Twente heeft vandaag een grote kans laten liggen op een betere plaatsingsplek bij de play-offs. De ploeg van trainer Bart Sengers verloor met 94-89 (23-25, 27-15, 20-26, 24-23) van concurrent Uball.

‘We liepen de hele wedstrijd achter de feiten aan. We zaten niet goed in de wedstrijd’, sprak Sengers. ‘In de eerste periode viel dat nog wel mee, maar de conclusie was dat het verdedigend beter kon. In de tweede periode scoorden ze nog meer. Dat hebben we wel geprobeerd te stoppen, maar pas in het derde kwart lukte dat. We gingen pressen en het gat liep terug tot vier punten. Twee minuten voor tijd stond het nog 83-80, maar aanvallend maakten we niet de beste keuzes en zij schoten de driepunters toen ook raak.’
Twente krijgt de laatste tijd veel punten tegen. Dat komt volgens Sengers omdat de tegenstander te makkelijk mag schieten. ‘Het is ook moeite om daar op de training aan te willen werken, omdat we een kleine ploeg hebben. We hebben het hele seizoen al pech met blessures en ook vandaag konden sommigen niet voluit spelen. Aanvallend maken we soms ook verkeerde keuzes, maar eigenlijk mag je daar niet over klagen als je 89 punten scoort. Meestal win je daar een wedstrijd mee.’

Myrthe Beld (foto) was wederom topscoorster. Ze scoorde 28 punten. Sharon Lammerink scoorde 20 punten en pakte 19 rebounds. Milou Dekker scoorde 14 punten en Natalie Hudec 11 punten.