Vrijdag 19 juli 2024
Twentesport

Eurosped Twente dichtbij verrassing

Geplaatst op 23 januari 2011 door   ·   Geen reacties

22 januari 2011

LANDSMEER – Eurosped Twente was vanavond dichtbij een daverende verrassing in de eredivisie. Bij de ongeslagen koploper ProBuild Lions werd er nipt verloren. Daar zag het lang niet naar uit, maar na een geweldige slotfase was de eindstand 77-71 (20-16, 24-17, 23-13, 10-25).

Vlak voor tijd stond Twente nog maar vier punten achter, maar toen moest de ploeg risico’s nemen en daar werden kleine foutjes bij gemaakt. ‘We begonnen in de vierde periode ineens te spelen. ProBuild probeerde met een time-out en wat wisselingen dat nog wel te veranderen, maar we bleven doorgaan’, sprak trainer Bart Sengers. ‘Helaas zat het er net niet meer in. Je kunt ook zeggen dat we iets eerder hadden moeten beginnen, maar ik ben heel trots op het team. We hebben niet opgegeven en tegen een compleet ProBuild met twee dure Amerikaanse speelsters, hebben wij met ons jonge team echt goed gespeeld en vooral hard verdedigd.’
Het mag geen verrassing meer heten dat Myrthe Beld (foto) de grote uitblinker was bij de bezoekers. ‘Zij speelde weergaloos en was de beste speelster van het veld. Maar ook van Sharon Lammerink stonden we weer versteld. Zij is anderhalve week ziek geweest en heeft pas weer één keer meegetraind. Ze was de eerste helft ook nog niet zo actief, maar scoort door een geweldige tweede helft weer de nodige punten.’ Sharon Lammerink eindigde op 23 punten en 17 rebounds. Myrthe Beld scoorde 32 punten met een schotpercentage van 52%. Daarnaast had ze vijf steals en zeven assists.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief