Eurosped Twente na tweede minieme nederlaag uitgeschakeld

Geplaatst op 19 februari 2011 door   ·   Geen reacties

TUBBERGEN – Nadat dinsdag na verlenging met 82-80 werd verloren in Den Helder, heeft Eurosped Twente ook vanavond de overwinning net niet binnen kunnen slepen. Den Helder was in Tubbergen met 84-85 (18-17, 25-18, 16-25, 25-25) te sterk voor het team van trainer Bart Sengers (foto), dat door de nederlaag is uitgeschakeld in de play-offs.

Twente begon beter aan de wedstrijd. Verdedigend zat het dicht en ook aanvallend liet de ploeg leuke dingen zien. ‘Zij kwamen echter beter uit de kleedkamer voor de tweede helft. Wij misten wat scherpte in de verdediging en op het eind kwamen we net wat tijd tekort om de wedstrijd nog te kantelen’, sprak Sengers. Den Helder nam met nog minder dan twee minuten op de klok een voorsprong van 72-78. ‘Wij gingen toen heel erg forceren, maar het lukte net niet. We maakten fouten en zij scoorden de vrije worpen wel. Ik kan deze nederlaag beter accepteren dan die van dinsdag. Toen hadden we moeten winnen. Den Helder heeft vanavond minder fouten gemaakt.’
Anke Rikhof maakte vanavond haar debuut. De 15-jarige speelster deed drie minuten mee.

Voor Twente zit het seizoen er nu op. ‘We blijven nog wel doortrainen, zodat de meiden beter worden. We hebben het er met de bond over gehad en we gaan nog enkele oefenwedstrijden spelen, zodat ze zich blijven ontwikkelen. Alleen Myrthe Beld is hier niet bij, want zij sluit zich aan bij het Nederlands team.’
Ondanks de teleurstelling van de play-offs, houdt Sengers een goed gevoel over aan dit seizoen. ‘We hebben uitzonderlijk goed gepresteerd. Het ging ook beter dan vorig seizoen, toen we nog enkele Amerikaanse speelsters erbij hadden. Die ervaring misten we wel dit seizoen. Dit einde is zuur, maar ik ben trots op de meiden’, aldus Sengers.
De club heeft tot dit moment gewacht om te kijken wat er volgend seizoen gaat gebeuren. ‘Ik ga er wel vanuit dat we dan weer eredivisiebasketbal spelen. Het hangt er wel vanaf of de speelsters blijven. Daar zijn al wel gesprekken met het bestuur over geweest. Ikzelf ga morgen met het bestuur praten. Ik heb het dit seizoen erg naar mijn zin gehad, maar voor volgend seizoen zal er wel aan bepaalde voorwaarden voldaan moeten worden. Ik moet er vertrouwen in hebben en dat had ik dit seizoen’, sprak Sengers.

Myrthe Beld werd met 36 punten topscoorster. Milou Dekker scoorde 17 punten, Natalie Hudec 15 en Sharon Lammerink kwam tot 8 punten.