Eurosped Twente toont veerkracht en sleept wedstrijd binnen

Geplaatst op 12 februari 2011 door   ·   Geen reacties

AMSTERDAM – Eurosped Twente kwam vanavond meerdere keren terug van een achterstand. Uiteindelijk werd het hooggeplaatste CTO Amsterdam met 83-87 (24-15, 21-18, 23-26, 15-28) verslagen.

‘We begonnen niet heel geconcentreerd. Bij ons vielen de ballen niet en bij hen wel. We stonden dan ook al snel op een 9-0 achterstand, maar we hebben de kwaliteiten om daarvan terug te komen’, sprak trainer Bart Sengers. Bij een 15-15 stand maakte Amsterdam  wederom een reeks, nu van acht punten. ‘In de tweede periode kregen we meer grip op hun zoneverdediging, maar toen sloegen ze weer zo’n gat. Datzelfde gebeurde bij een 33-33 stand.’ Twente pakte in de tweede helft het goede spel weer op, maar weer kwam de klat erin. ‘Dat gebeurde een paar keer en dan krijg je het lastig. De concentratie en enkele details waren bij ons op zulke momenten niet goed. Bij een 80-79 stand kwamen we voor het eerst voor, zo’n twee minuten voor tijd. Toen hebben we als team gespeeld. Zij focusten zich vooral op Myrthe Beld en daardoor kregen anderen bij ons meer ruimte, zoals Milou Dekker. Dat speelden we goed uit door uit goede opties te scoren. Zij vluchtten in de time-out, maar ook dat verdedigden we goed. Ook scoorden we veel vrije worpen,  94% was raak, en wonnen we uiteindelijk terecht. We hebben veel veerkracht getoond en gingen er uiteindelijk op en over.’
Amsterdam stond tot deze nederlaag op de tweede plaats. ‘Dit is een heel knappe overwinning. Het team en ik zijn blij dat we dit hebben laten zien. Het team heeft laten zien over veel potentie te beschikken. Ik ben erg tevreden.’
Myrthe Beld werd wederom topscorer. Ze scoorde 25 punten. Sharon Lammerink kwam tot 21 punten, Milou Dekker scoorde 18 punten en Judith Beld schoot 10 punten binnen.