Eurosped Twente verliest eerste play-off duel na verlenging

Geplaatst op 15 februari 2011 door   ·   Geen reacties

DEN HELDER – Eurosped Twente was vanavond dichtbij een eerste overwinning in de play-offs. De ploeg van trainer Bart Sengers speelde erg goed tegen Den Helder, maar kon de overwinning net niet over de streep trekken. Na verlenging werd het 82-80 (6-16, 19-11, 23-27, 17-11, 17-15).

Twente, de nummer zeven van de competitie, begon sterk aan de wedstrijd en stond de hele eerste helft voor. ‘In de derde periode liepen ze over ons heen en kwamen ze met acht punten voor, maar daar maak ik me nooit zo heel druk om. Wij komen altijd terug en dat deden we nu ook weer’, sprak Sengers. Twente trok daarna die lijn door tot het einde. Bij een 65-65 stand ging Milou Dekker met nog een paar seconden te spelen naar de basket, maar werd tegen gehouden. ‘Het is de vraag of er toen een fout werd gemaakt, maar de scheidsrechter vond van niet. In plaats van twee vrije worpen voor ons, zat de tijd er daarna op. Dat is jammer.’

In de verlenging nam Den Helder, dat als tweede eindigde in de eredivisie, een kleine voorsprong. ‘Wij zitten iets krapper in de rotatie dan zij en dat is in een verlenging niet heel prettig. Na een 74-74 stand kwamen wij op voorsprong en gingen we rustiger spelen’, zei Sengers. Den Helder kwam weer terug en met nog vijftien seconden op de klok ging de thuisclub nog eenmaal in de aanval. ‘We maakten toen een ongelukkige fout en zij schoten beide vrije worpen erin. In de laatste tien seconden lukte het ons niet meer om te scoren. De meiden zijn ook erg teleurgesteld. We hebben fantastisch gespeeld en eigenlijk waren we de hele wedstrijd beter. Helaas hadden we het geluk niet aan onze zijde. Vooraf hadden we al het vertrouwen dat we niet van dit team hoeven te verliezen, ondanks dat we er dit seizoen al drie keer van hebben verloren. We hadden afgelopen zaterdag tegen CTO Amsterdam ook al goed gespeeld en nu dus weer. We hadden hier ook moeten winnen, maar we hebben misschien iets meer angels nodig’, aldus Sengers.

Aanvoerder Myrthe Beld (foto) werd wederom topscoorster van Twente. Ze nam met 41 punten meer dan de helft van het puntenaantal van Twente voor haar rekening. ‘Ze is het veld niet afgeweest. Ze heeft een uitstekende conditie en kan dit aan. Zij kan ook iets extra’s brengen in de wedstrijden dat het moet. Bijna geen enkele club in Nederland kan haar afstoppen’, sprak Sengers over zijn topspeelster. Beld haalde met zes driepunters uit elf pogingen alleen al achttien punten binnen. Milou Dekker scoorde dertien punten en Sharon Lammerink scoorde twaalf punten. Ook pakte zij negentien rebounds.

Zaterdag om 20.30 staat de tweede wedstrijd in de best-of-three serie op het programma. Dan wordt er in Tubbergen gespeeld.