Jolly Jumpers veel te sterk voor BV Hoofddorp

Geplaatst op 9 december 2013 door   ·   Geen reacties

TUBBERGEN –  De basketbalsters van Jolly Jumpers hadden in de thuiswedstrijd tegen BV Hoofddorp de opdracht meegekregen om het tempo hoog te houden. De Tubbergse meiden startten goed en werkten gestaag door naar een grote voorsprong. Met snel spel was de tussenstand 31-10. Daarna had BV Hoofddorp een antwoord op de zone press van Jolly Jumpers en met een 2-12 run, waaronder twee driepunters tegen het bord (dat kan in Tubbergen) brachten de Hoofddorpse dames de achterstand terug tot 33-24 met de rust.
In de tweede helft brak Jolly Jumpers met een 21-0 run het verzet van BV Hoofddorp. Het hoge tempo vasthoudend trok Jolly Jumpers door naar een overwinning van 85-41.

Coach Yvonne Lansink Rotgerink zei na afloop: ‘In deze laatste thuiswedstrijd van 2013 heeft Jolly Jumpers laten zien, dat ze nu wel in staat is zelf het spel te maken en het tempo van de wedstrijd te dicteren. We hebben Hoofddorp goed onder druk gehouden en dat, behalve de laatste minuten tweede kwart, het grootste deel van de wedstrijd gedaan. De vooraf gemaakte afspraken hebben de meiden goed opgevolgd. Zowel inside als outside wisten we de basket te vinden. Zes geslaagde driepunters hebben we dit seizoen nog niet gehad.’

Jolly Jumpers Dames-BV Hoofddorp: 85-41 (18-8;15-16;28-5;24-12)
Punten: Schröder 15; Lammerink 14 (2 driepunters); Kuikhoven 13 (3 driepunters); Dekker 12; Heerts 10; Nijhuis 7; Judith Beld, Iris Beld 6; Mollink 2 punten.