Zaterdag 22 juni 2024
Twentesport

Myrthe Beld tekent contract als fullprof bij Saarlouis Royals

Geplaatst op 22 juli 2011 door   ·   1 Reactie

TUBBERGEN – Dat Sharon Beld komend seizoen in Duitsland zou gaan basketballen was al bekend. De 22-jarige international uit  Tubbergen wordt full-prof bij het Evo New Basket Oberhausen Basketball Team zoals haar nieuwe club officieel heet. Dat haar één jaar jongere zus Myrthe ook de grens over zou gaan was ook bekend. Ook zij gaat professioneel basketbal spelen en tekende deze week een contract bij de Saarlouis Royals.

‘Ik ben heel blij met deze nieuwe uitdaging’, zei de guard die bij Eurosped in haar eigen Tubbergen vertrekt, ‘want de kans dat ik bij Saarlouis de eerste guard word, is heel groot. De guards die ze hadden zijn vertrokken. Als ik fit ben en redelijk speel, speel ik’, aldus Myrthe Beld (foto) die net als haar zus  international is, maar voorlopig niet beschikbaar is voor Oranje. Eigenlijk zou ze zich rond de eerste augustus moeten  melden bij de nationale selectie voor trainingen en een oefentoernooi, maar op dringend advies van haar nieuwe coach de Nederlander René Spandouw, heeft ze bedankt voor Oranje. ‘Het is geen officieel toernooi wat Oranje gaat spelen. Maar in het begin wil ik er bij de nieuwe club meteen bij zijn. We beginnen 4 augustus. Spandouw kan me nu niet missen, zei hij. We willen bij de beste drie clubs van Duitsland blijven horen.’ Myrthe Beld en haar nieuwe coach kennen elkaar al jaren. Spandouw was vorig jaar nog assistent-bondscoach en ook daarvoor kwamen ze elkaar in jeugdteams regelmatig tegen. Overigens heeft Saarlouis Ryals deze week in de jeugdinternational Jamailah Adams nog een tweede speelster uit Nederland gecontracteerd.

De jongste Beld wordt dus fullprof.  Uiteraard gaat ze wonen in Saarlouis, dat op een dikke vier uur rijden van Tubbergen ligt. Ze krijgt er een woning en een auto. ‘Ik moet twee keer per dag trainen, moeten in de Bundesliga af en toe een eind rijden om de uitwedstrijden te kunnen spelen. Nee, Europa Cup spelen we niet. Daar had de club geen geld voor. Maar het is natuurlijk wel duidelijk dat het een niveau hoger is dan vorig jaar  de Nederlandse competitie, waaraan komend seizoen maar zeven teams meedoen.’

Een leuk aspect aan de overgang is dat beide speelsters ook weer tegen elkaar zullen spelen. Sharon speelde vorig jaar bij het team van CTO Amsterdam en daarna nog een korte tijd in Spanje bij CB Conquero Huelva. Vanaf 1 augustus wordt Oberhausen dus haar thuisbasis.

Delen is sportief

Reacties (1)

  1. Manfred says:

    Mooi stukje
Archief