Woensdag 22 mei 2024
Twentesport

Project Jeugd Rolstoelbasketball toegekend aan de Basketball Academy Twente

Geplaatst op 6 december 2012 door   ·   Geen reacties

ALMELO – De beoordelingscommissie Sportimpuls heeft van de 904 aanvragen, die er landelijk zijn gedaan,  170 projecten gehonoreerd. De Basketball Academy Twente (BAT) behoort tot deze geselecteerde groep van 170  gehonoreerde projecten. Het project wordt mogelijk gemaakt door een subsidie toekenning van ZonMw.

De Basketbal Academy Twente  is een professionele basketbalorganisatie met regionale ambities voor talentherkenning en -ontwikkeling. Samen met o.a. de Nederlandse Basketball Bond en de Stichting Sport2all stimuleren en ondersteunen ze de Twentse basketbalsport  in de meest brede zin van het woord. Rolstoelbasketball behoort ook tot de doelgroep waarop de BAT zich richt en daarvoor heeft zij het project “Jeugd Rolstoelbasketball” opgezet.

Het doel van het project “jeugd rolstoelbasketball” is om meer jeugd, in de leeftijd van 6 t/m 20 jaar, met en zonder beperking, structureel aan het sporten te krijgen en waarbij ze met en tegen leeftijdgenoten kunnen sporten. Door het geven van lessen tijdens en na schooltijd maakt de jeugd kennis met jeugd rolstoelbasketball.  Het jeugd rolstoelbasketball zal ook aangeboden worden bij wijk- en buurt activiteiten.

In Twente  bevinden zich twee verenigingen waar rolstoelbasketbal gespeeld wordt: ISV Hengelo en bij Twente in Tubbergen.  Het streven is om meer leden te werven en meer plekken in onze regio te creëren waar rolstoelbasketball gespeeld kan worden.

Scholen/Instellingen/Personen en Gemeenten in Twente die zich in willen schrijven voor een kosteloze clinic, kunnen contact opnemen met Han van Ek via info@sport2all.org

Nadere informatie m.b.t. het project is te verkrijgen via secretariaat@basketballacademy-twente.nl

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief