Donderdag 13 juni 2024
Twentesport

Beëindiging BC Hatrans/Twente

Geplaatst op 3 juli 2013 door   ·   1 Reactie

ben-velthuisHENGELO – BC Twente alias BC Hengelo of BC Hatrans/Twente is niet meer. De driebandersclub houdt op te bestaan, zo meldt het bestuur in een persbericht. ‘Zoals bekend kon het bestuur van BV Hatrans/Twente vorig jaar geen team inschrijven voor het seizoen 2012/2013 in verband met een niet sluitende begroting. Toen bestond echter nog de hoop en de verwachting dat het zou lukken om voor het komende seizoen, 2013-2014, toch weer een eredivisiewaardig team te formeren. Helaas moet het bestuur constateren dat dit – ondanks alle inspanningen en het vertrouwen van de bestaande sponsors – niet gelukt is. Het is eenvoudigweg niet mogelijk om op dit moment voldoende inkomsten uit sponsoring te genereren om een topteam te formeren’, aldus het bestuur.

Ben Velthuis (foto) uit Oldenzaal was de pionier van de club. Hij diende BC Hengelo destijds als secretaris/ penningmeester, als speler en als wedstrijdleider. De club won onder zijn leiding nationale titels, won drie keer op rij de Europa Cup, de nationale beker en meer grote prijzen met spelers Torbjörn Blomdahl, Dick Jaspers, Raimond Burgman en Marco Zanetti. Vorig jaar besloot de club zich niet in te schrijven voor de competitie in de eredivisie. De reden van dit besluit is dat – met de middelen die de vereniging ter beschikking stonden  en vanwege het feit dat op korte termijn geen substantiële toename van inkomsten uit sponsoring mocht worden verwacht – de spelers financieel (opnieuw) niet meer kan worden geboden dan een vergoeding van de gemaakte onkosten. De meeste spelers kozen ervoor om elders te gaan spelen waardoor het team nagenoeg leeg liep.

De neergang van BC Hengelo – later BC Twente – werd in gang gezet door de plotselinge sluiting van biljartcentrum Veltkamp enkele jaren geleden. Toen moesten Velthuis cs bij verschillende houders van topbiljarts  proberen de gang erin te houden. De zwerftocht eindigde in de Grolsch Veste met steun van sponsor Hatrans en FC Twente. Nu is het over. ‘Het bestuur betreurt, dat het deze stap heeft moeten nemen, maar ziet nu geen andere mogelijkheid meer’, zo besluit het persbericht.

 

Delen is sportief

Reacties (1)

  1. Arno Wiggers says:

    Zonde ik ben ooit eens 4de geworden in jeugdkampioenschappen toen, had les gehad van Willie Stokkers ik zie in het nieuws dat ze werklozen in willen zetten om bejaarden te verzorgen ensow, nou ik wil wel 40 uur per week voor niets werken als ik maar weer onder zulke conditie alleen biljarten kan, en mooie meevaller is dan dat ik horeca ervaring heb en niet rook en niet drink. maar dat zal wel niet mogen. hopelijk vinden ze snel sponsors, dit is een veel te mooie sport, als ik 150 euro over zou hebben per jaar zou ik een abonnement op KOZOOM hebben!!!
Archief