Zaterdag 25 januari 2020
Twentesport

Hatrans/Twente neemt niet deel aan driebandencompetitie 2012-2013

Geplaatst op 8 juni 2012 door   ·   Geen reacties

ENSCHEDE – Het bestuur van eredivisie driebandenvereniging BC Twente heeft besloten om haar team Hatrans/Twente niet in te schrijven voor de eredivisie seizoen 2012-2013. De vereniging blijft wel bestaan en in de aanloop naar het seizoen 2013-2014 wordt getracht alsnog een eredivisiewaardig team met voldoende financiële middelen te kunnen inschrijven. In een persbericht wordt het opzienbarende besluit toegelicht: ‘De reden van dit besluit is dat – met de middelen die de vereniging nu ter beschikking staan en vanwege het feit dat op korte termijn geen substantiële toename van inkomsten uit sponsoring mag worden verwacht – de spelers financieel (opnieuw) niet meer kan worden geboden dan een vergoeding van de gemaakte onkosten. Gevolg daarvan is dat de meeste spelers ervoor gekozen hebben om elders te gaan spelen waardoor het team nagenoeg is leeggelopen.’

Ben Velthuis (foto), bestuurslid, speler en teamleider van het eerste uur, betreurt de neergang van de voormalige topploeg tot het huidige besluit om zich terug te trekken. In de jaren negentig werd de ploeg met diverse hooofdsponsors als essentiële steun met topspelers als Torbjörn Blomdahl en Raimond Burgman diverse keren nationaal kampioen en in 1998, 1999, 2000 en 2001 wonnen Velthuis cs zelfs de Europa Cup won voor landskampioenen. De Oldenzaler is derhalve teleurgesteld en heeft een triest gevoel bij de gebeurtenissen rond de voormalige topclub die jarenlang het Hengelose biljartpaleis Veldkamp als uitvalsbasis had. ‘Zo’n drie weken geleden, toen zich het onheil begon af te tekenen, had ik dat slechte gevoel al. Dat kun je niet afsluiten, maar je moet ook realistisch zijn’, zegt Velthuis.
BC Twente maakte vorig jaar een doorstart met behulp van het bedrijf Hatrans en FC Twente. ‘Toen hadden we budget genoeg om reis- en andere onkosten van spelers te voldoen. We hebben alles keurig betaald tot de belasting aan toe. Maar als we de spelers ook nog premies moeten geven en startgeld, dan moeten we op enig moment passen. Tegenwoordig wil de eerste de beste keukenbiljarter al een paar centen beuren bij aanvang. Dat konden we niet en we hadden de tijd niet meer om de spelersgroep die we hadden, vast te houden. Ze konden elders meer krijgen. Korevaar kon in Mariënheem € 10.000 vangen bij een een club uit lagere regionen. De Duitse spelers hebben ook nog lang gewacht. Maar op enig moment moet je de knoop doorhakken. We hadden een budget van € 12.500. Daarvan kun je geen topploeg onderhouden. Dus moesten we stoppen en gaan we nu de tijd nemen om alles opnieuw in de steigers te zetten.’
Velthuis wijst op de zuigkracht van FC Twente onder de Twentse bedrijven. Hij prijst het beleid van de club daarin, maar erkent dat mede door de credietcrisis en de te ouderwetse biljartsport zijn topteam daardoor ontmanteld werd. ‘Dus nemen we nu de tijd. De biljartsport moet vernieuwen en wij moeten nieuw beleid maken. Als we ons volgend jaar weer inschrijven, staat er een topploeg met klinkende namen’, zo kondigde hij al meteen aan.

De vereniging BC Twente wordt niet geliquideerd. ‘Daartoe is een werkgroep in het leven geroepen die het komende seizoen aan de hand van een actieplan het gestelde doel zal proberen te verwezenlijken’, zo meldt het persbericht.

Hoofdsponsor Hatrans respecteert het bestuursbesluit en heeft toegezegd het hoofdsponsorschap in het seizoen 2013-2014 te willen continueren indien de doelstelling van het bestuur wordt gehaald. Eveneens positief was de begripvolle reactie van FC Twente Meetings & Events, dat BC Twente het komende seizoen (bijvoorbeeld om clinics te organiseren) en het seizoen daarna opnieuw in facilitaire zin zal ondersteunen met betrekking tot de locatie in de Hatrans Lounge.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief