Zaterdag 18 januari 2020
Twentesport

Hoge bondsonderscheiding voor Ben Velthuis

Geplaatst op 11 juni 2012 door   ·   Geen reacties

OLDENZAAL – Ben Velthuis heeft een hoge onderscheiding ontvangen van de KNBB. De Oldenzaler ontving uit handen van Arjan van der Horst namens het hoofdbestuur van de KNBB (Koninklijke Nederlandse biljartbond) tijdens de sectieraadvergadering in Nieuwegein de gouden speld met oorkonde, behorend bij het erelidmaatschap van de KNBB. Tijdens die vergadering nam Velthuis afscheid als actief bestuurder.
Vanaf de jaren ’80 was Ben Velthuis bestuurlijk actief in diverse functies, zowel nationaal (KNBB) als ook internationaal (BWA). Het erelidmaatschap valt niet velen ten deel. Slechts zeer bekende namen als Raymond Ceulemans en Dick Jaspers gingen hem voor, evenals Frans Tusveld uit Goor die jarenlang wedstrijdleider was van de Europese Biljartbond.
Velthuis heeft grote verdiensten voor met name de driebandensport. Daarnaast was hij de aanjager van de successen van BC Hengelo dat met verschillende hoofdsponsors in de jaren negentig de nationale titel meerdere keren veroverde en daarnaast ook drie keer de Europa Cup. Velthuis is een van de weinige Nederlandse topbiljarters die in alle spelsoorten ereklasser is geweest.
Delen is sportief

Reacties (0)
Archief