Borhave tweede in competitie na winst op Bentelo

Geplaatst op 6 april 2013 door   ·   Geen reacties

IMG_1240a keppels borhaveBENTELO – De streekderby tussen HV Bentelo en Borhave is zaterdagavond gewonnen door de handbalsters uit Borne. Het team van trainer Herman Keppels (foto), die in de slotminuut van de wedstrijd een rode kaart kreeg, won met 29-31. Door die zege stelde Borhave de tweede plaats in de competitie zeker op de laatste speeldag. DOS mag zich nu de kampioen in de eerste divisie noemen. Het team uit Emmer-Compascuum speelt zondag haar laatste wedstrijd en is niet meer te achterhalen. Voor Borhave volgt de nacompetitie.

Het publiek in Bentelo zag een wedstrijd die lang spannend was. Ook Bentelo speelde nog met een doel, want bij winst kon het zich nog verzekeren van de nacompetitie. Een kwartier lang ging de wedstrijd gelijk op. Daarna nam Borhave afstand, waarna het in de rust leidde met 12-17. Die voorsprong van vijf doelpunten maakte Bentelo nog bijna ongedaan in de tweede helft, maar Borhave wist stand te houden en de twee punten binnen te slepen.