Zaterdag 15 juni 2024
Twentesport

Daphne Nijenhuis wil het hoogste en gaat naar Borhave

Geplaatst op 26 juni 2017 door   ·   Geen reacties

BORNE/DEURNINGEN – Met de komst van de 28-jarige Daphne Nijenhuis heeft de vrouwenploeg van de handbalclub Borhave uit Borne de selectie voor het komende seizoen versterkt, opnieuw met een handbalster uit de regio, namelijk Daphne Nijenhuis (zie foto), afkomstig van DSVD uit Deurningen. Haar komst pakt voor Borhave trouwens ook goed uit omdat Elke Peeters enige tijd uit de running zal zijn na een ongeluk met de fiets.

Peeters heeft ten gevolge van een val van de fiets een afgescheurde knieband. Ze is naar verwachting voor vijf á zes maanden uitgeschakeld. Peeters zal morgen worden geopereerd en moet vervolgens geruime tijd revalideren.

Kind van DSVD

Nijenhuis is 28 jaar en woont in Hengelo en ze is een kind van DSVD, waar ze begon te handballen toe ze zes was. Vele jaren speelde ze er met plezier, maar in 2012 besloot ze een nieuw avontuur aan te gaan bij HV Bentelo. Na vier seizoenen keerde Nijenhuis vorig jaar terug op het oude nest. DSVD had afgelopen seizoen twee kansen op promotie naar de eredivisie. De kampioenstitel ging echter naar Foreholte en in de nacompetitie was E&O vervolgens over twee wedstrijden sterker.

Hoogste niveau

Nijenhuis wil, daar heeft ze nooit een geheim van gemaakt, op het hoogst haalbare niveau spelen, dus in de eredivisie. Dit lukte met DSVD niet, maar nu krijgt ze de kans dit alsnog te doen met Borhave, dat afgelopen seizoen op dit platform debuteerde en zich prima wist te handhaven.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief