DSVD met kampioenschap terug naar eerste divisie handbal

Geplaatst op 30 maart 2014 door   ·   Geen reacties

DSVD 2013 2DEURNINGEN – Na een jaar afwezigheid keert DSVD komend seizoen weer terug in de eerste divisie. De handbalsters van trainer Herman Keppels zijn zaterdagavond kampioen geworden van de tweede divisie A en hebben daarmee promotie veilig weten te stellen. In eigen huis werd VOC 2 met 25-22 verslagen, nadat die tegenstander bij de rust nog een voorsprong had. Voorafgaand aan het duel had DSVD een punt voorsprong op concurrent VZV, dat in de tweede helft van de competitie een achterstand van vier punten terug had gebracht tot het kleinst mogelijke verschil.

In de eerste divisie treft DSVD in het volgende seizoen zeker één en wellicht twee Twentse teams. HV Bentelo en het Bornse Borhave zijn beiden actief op het op een na hoogste landelijke niveau, maar maken ook beiden nog kans op promotie naar de eredivisie. Daarbij deed Bentelo zaterdag geen goede zaken. Zij verloren van Kwiek uit Raalte en hebben na drie wedstrijden nog altijd twee punten. Borhave won haar eerste twee partijen en zou zondag juist zeer goede zaken kunnen doen. Wanneer de Bornse ploeg ook van Eurotech/Bevo wint, is het na drie wedstrijden nog ongeslagen in de nacompetitie. Na de poule over zes wedstrijden, wacht de winnaar een dubbele ontmoeting met een team uit de eredivisie.