Vrijdag 19 juli 2024
Twentesport

Spannend weekend voor Twentse handbal vrouwen

Geplaatst op 1 maart 2013 door   ·   Geen reacties

In de eerste divisie handbal gaan de drie Twentse teams dit weekend allen een interessante wedstrijd tegemoet. HV Bentelo ontvangt zaterdagavond Kwiek. De vrouwen uit Bentelo staan op de zesde plaats in de competitie, Kwiek een plek hoger. Op diezelfde avond gaat DSVD op bezoek bij Foreholte, dat onderaan staat. Een cruciaal duel voor het team uit Deurningen. In Borne speelt Borhave zondagmiddag vervolgens de topper tegen DSS. Beide teams hebben nog uitzicht op het kampioenschap. DSS staat op de tweede plaats met een punt achterstand op koploper DOS, terwijl Borhave er twee moet goed maken en derde staat.

Lastige opgave voor Bentelo (zaterdag 19.30 uur)
Tegen angstgegner DSVD verloor Bentelo afgelopen weekend verrassend, maar dat zegt niets over dit weekend. In sporthal De Pol komt Kwiek op bezoek. Een lastige tegenstander, want de ploeg uit Raalte staat vijfde. Maar als Bentelo iets heeft bewezen dit jaar, dan is het wel dat dan de krachten juist bovenkomen bij de speelsters. Twee weken geleden nog speelde het team van Arjan Averink koploper DOS in eigen huis compleet van de mat. Spektakel gegarandeerd dus zaterdagavond tegen het felle Kwiek.

DSVD vecht voor lijfsbehoud (zaterdag 20.30 uur)
Twee weken terug verloor DSVD de wedstrijd tegen directe concurrent PSV nipt, maar afgelopen weekend stelden de vrouwen van Hennie Leussink orde op zaken door te winnen van Bentelo. Daardoor staat DSVD nu twee punten voor op tegenstander Foreholte. De wedstrijd moet dus gewonnen worden om afstand te nemen van de laatste positie in de eerste divisie en daarbij ook PSV weer te passeren. Dan moet PSV zelf niet winnen. Zij spelen tegen Quintus, dat vierde staat.

Borhave blijft meestrijden om de titel (zondag 14.00 uur)
Na 21 gespeelde wedstrijden en met nog vijf duels te gaan doet Borhave nog altijd mee om het kampioenschap. Een zeer opvallend resultaat, want afgelopen seizoen promoveerde het team uit Borne nog naar de eerste divisie. Begin november verloor Borhave op bezoek bij DSS met 26-23 en na een mindere periode lijkt de vorm weer terug bij het team. Daarbij heeft de competitie wel uitgewezen dat dit seizoen alles mogelijk is in de eerste divisie. Bij winst op DSS passeert Borhave het team uit Heemskerk op de ranglijst.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief